Centru cultural în locul fostului cinematograf din Cehu Silvaniei

Autoritățile locale din Cehu Silvaniei au anunțat că în locul fostului cinematograf din oraș, unitate închisă cu ani și ani în urmă, vor fi puse bazele unui centru cultural.

Primarul orașului Cehu Silvaniei, Balint Ervin, ne-a declarat că transformarea fostului cinematograf într-un centru cultural pentru întreaga comunitate locală este decizia luată în urma unei analize administrative. „Am depus un proiect în cadrul Companiei Naționale de Investiții, suntem pe lista de sinteză, așteptăm un răspuns din partea instituției. Inițial, conform proiectului, noi trebuie să păstrăm destinația inițială a construcției, dar, în viitor, ne dorim aici un centru cultural”, a precizat Balint Ervin. Cinematograful din Cehu Silvaniei a funcționat până la sfârșitul anilor 90`, iar apoi și-a încetat activitatea.

Sălajul, județul fără cinematografe

Nici Șimleu Silvaniei nu mai are cinematograf de mult prea mult timp. Și aici au fost încercări administrative de a relua activitatea unității, dar degeaba. La Zalău, situația nu a fost una diferită. Cele două cinematografe „Scala” și „Libertatea” și-au încetat activitatea de mai bine de două decenii. Cinematograful „Scala” este pe punctul de a fi redeschis printr-un proiect al municipalității, care vizează și alte activități.

Foto: Primăria Cehu Silvaniei

Leave a Comment