Autostrada Transilvania a intrat la apă și în Sălaj

UMB a oprit lucrul pe șantierul Autostrăzii Transilvania, a anunțat Asociația Pro Infrastructură, asociație conform căreia sunt în pericol  șapte proiecte, care depășesc 140 de kilometri, adică mai bine de o treime din totalul de 391 kilometri de autostradă și drum expres veritabil pentru care România are în prezent contracte de execuție semnate.

Într-un mesaj al Asociației Pro Infrastructură se arată că excepție face doar șoseaua de centură Slatina, acolo unde cei de la UMB sunt foarte aproape de final și au confirmat că vor continua astfel încât să dea drumul la trafic în jurul datei de 28 iulie. „Motivul întreruperii? Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere le promite constructorilor, nu doar celor de la UMB, de peste jumătate de an că guvernul va adopta prin OUG formula polinomială de ajustare a prețului contractelor.  Dar una este să promiți, alta este să faci. Așa că, până la noi ordine, cei de la UMB joacă tare și intră într-un soi de <<grevă>>, asumându-și niște riscuri contractuale semnificative: penalități de întârziere sau, în caz extrem, pierderea garanției de bună execuție.  Ar fi un dezastru dacă lucrurile ar degenera și s-ar ajunge la încetarea de comun acord sau rezilierea unui singur contract, darămite a tuturor, adică a 36 la sută din totalul kilometrilor de autostradă și drum expres aflați în execuție”, este o parte din mesajul asociației.

Foto: Asociația Pro Infrastructură

 

One Thought to “Autostrada Transilvania a intrat la apă și în Sălaj”

  1. […] UMB a oprit lucrul pe șantierul Autostrăzii Transilvania, a anunțat Asociația Pro Infrastructură, asociație conform căreia sunt în pericol  șapte proiecte, care depășesc 140 de kilometri, adică mai bine de o treime din totalul de 391 kilometri de autostradă și drum expres veritabil pentru care România are în prezent contracte de execuție semnate. Într-un mesaj al Asociației Pro Infrastructură se arată că excepție face doar șoseaua de centură Slatina, acolo unde cei de la UMB sunt foarte aproape de final și au confirmat că vor continua astfel încât să dea… Citeste mai mult […]

Leave a Comment