Au început lucrările de restaurare a monumentului Wesselényi

Monumentul  ”Wesselenyi” din centrul municipiul Zalău a intrat începând de vineri -27 septembrie într-un amplu proces de restaurare. Investiţia, respectiv lucrările de reabilitare, în valoare de  400.570 de lei, se vor realiza cu bani de la bugetul local de firma SC Dimeny Granit SRL Crasna. Potrvit municipalităţii, ordinul de începere a fost emis cu data de 10 septembrie 2019, durata contractului fiind de 6 luni. Valoarea contractului este de 476.702,10 lei TVA inclus. Contractul cuprinde următoarele: lucrări de rezistență, respectiv restaurare postament, lucrări în jurul postamentului, lucrări de reabilitare postament, dar şi lucrări de restaurare și reabilitare componente din piatră. Grupul statuar ”Wesselenyi” din Municipiul Zalău, inclus in lista monumentelor istorice emisă de Ministerul Culturii și Patrimoniului National, cod: SJ-III-m-B-05151. De precizat este faptul că, grupul statuar ”Wesselenyi” este opera sculptorului Fadrusz János (1856 – 1903). Acesta a fost inaugurat în urmă cu 117 ani, în anul 1902, şi îl reprezintă pe baronul Wesselényi Miklós – fiul (1796 – 1850) și pe ciobanul român Samson Pop din Rona, de lângă Jibou.

Alte articole

9 Thoughts to “Au început lucrările de restaurare a monumentului Wesselényi”

 1. Anonim

  Auzi, cica Romani Samson. Povesti vanatoresti, Samson e nume Jadanesc ?

 2. Anonim

  Cele mai bune restaurari si de cea mai buna calitate se fac iarna chiar in mijlocul iernii sa aiba durata de viata cat mai lunga…. o prostie cineva iar isi umfla conturilr

  1. Anonim

   În acest caz cea mai bună „restaurare” ar fi cu buldozerul!

   1. Transilvan

    De ce? Doar pentru ca esti tu un ignorant nationalist?

 3. Anonim

  Udmr isi face campania electorală. Fazakas incompetentul nimic nu a făcut timp de 3 ani.

  1. Transilvan

   UDMR nu e singur in afacerea asta. Majoritatea proiectelor din Zalau au fost pornite in ultimul an, ca sa nu uite plebea pana la alegeri….

 4. law

  Bai voi sunteti nebuni!Se pot cumpara 100.000 proteze de sold sa nu mai astepte lumea 1-2 ani, se poate cumpara un aparat RMN SA NU MAI MORI CU ZILE ASTEPTAND 4-5 LUNI.Voua va arde de statui.Bine a zis Brucan, popor idiot!!

 5. lucrările de reabilitare, în valoare de 400.570 de lei

  spalare de bani, sau mai bine zis cadou la o firma de casa de la UDMR

  1. Anonim

   Pentru Iuliu Maniu nu ati gasit bani. Primaria Oradea a sponsorizat casa Iuliu Maniu de la Badacini. Ce rusine!

Leave a Comment