Alimentarea cu gaz în mediul rural – prioritate pentru Consiliul Județean

Consiliul Județean (CJ) Sălaj a găzduit în cursul zilei de astăzi, 16 decembrie, o întâlnire între reprezentanți ai administrațiilor locale și proiectanți specializați în extinderea și introducerea rețelelor de gaz metan. Scopul întâlnirii a fost prezentarea posibilităților de finanțare din fonduri europene a studiilor de fezabilitate pentru introducerea gazului metan. ”Interesul nostru comun trebuie să fie alimentarea cu gaz a comunităților din județul Sălaj. Sunt disponibili bani europeni, până la un miliard de euro, pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

Este necesară o voință administrativă din partea tuturor factorilor implicați, iar CJ Sălaj va căuta căile legale pentru a sprijini financiar cofinanțarea realizării studiilor de fezabilitate”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, în deschiderea întâlnirii. La întâlnire au participat reprezentanții comunelor: Hida, Bălan, Sânmihaiu Almașului, Surduc, Gârbou, Creaca, Dragu, Românași, Halmășd, Nușfalău și Valcău de Jos. Legislația actuală permite racordarea gratuită a consumatorilor casnici, până la limita proprietății, iar gazul metan este de 6 ori mai ieftin decât cel îmbuteliat, conform datelor prezentate.

Alte articole

2 Thoughts to “Alimentarea cu gaz în mediul rural – prioritate pentru Consiliul Județean”

  1. Ion Udrea

    Au participat numai comune peneliste.Gazul merge pe bază de carnet de ciumă portocalie.

  2. Anonim

    DINULEEEEEEEEEEEE ? DE CE ? trebuia sa inviti la intalnire toate primariile din judet pentru ca nevoile sunt aceleasi pentru toti . DE CE faci greseli care afecteaza familia? Activitatea trebuia organizata pentru toti salajenii ODATA. cine garanteaza ca faza a doua o va mai prinde in viata generatia ta ? sau daca o va mai sustine UE> CAND prinzi o asemenea ocazie trebuie sa profiti de ea pt. binele locuitorilor judetului sarac pe care in coduci DINULE .

Leave a Comment