Ziua Internațională a Romilor, marcată și în Sălaj

Începând cu anul 1971, în luna aprilie este sărbătorită în întreaga lume Ziua Internațională a Romilor. La Zalău, sărbătoarea va fi marcată în data de 8 aprilie 2024, începând cu ora 15, în sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, printr-un eveniment organizat de Asociația pentru Combaterea Sărăciei Sălaj în colaborare cu Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj. Va avea loc un concurs în domeniile cultural, istoric și desen, care vizează cunoașterea etniei romilor și este adresat elevilor din școlile generale din județul Sălaj care au mediatori școlari sau profesori de limba rromani. Va urma, apoi, concursul „Miss Rromanca”, la care pot să participe fete care se vor îmbrăca în costume tradiționale ale romilor și vor cânta și dansa din tradiția acestora. În încheiere, în jurul orei 17,30, secția maghiară „Terbete” a Ansamblului Folcloric „Meseșul” și Ansamblul Folcloric „Mugur, Mugurel” al Școlii Populare de Arte și Meserii Sălaj, ambele aparținând de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, vor oferi spectatorilor prezenți momente muzical-coregrafice.

3 Thoughts to “Ziua Internațională a Romilor, marcată și în Sălaj”

  1. […] și desen, care vizează cunoașterea etniei romilor și este… Articolul Ziua Internațională a Romilor, marcată și în Sălaj apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. plin de borala

    imi vine sa borasc

  3. Anonim

    Concursul de `„cultură” este de recitări din renumiții cantautori rromâni MiracolMezelVântoasăInfantilMetalprețios ejusdem farinae?

Leave a Comment