Zeci de lucrări de artă realizate la Şamşud, expuse la Centrul de Cultură

Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj în colaborare cu Primăria Comunei Şamşud a iniţiat în acest an un nou proiect de arte vizuale. Este vorba despre un simpozion de creaţie, ce a avut loc în satul Şamşud şi a reunit zece artişti plastici din ţară şi din străinătate, invitaţi la propunerea artistului plastic Szabó Attila, colaborator în cadrul proiectului.
Evenimentul s-a materializat în circa 40 de lucrări de artă, care vor fi prezentate şi publicului din Zalău, în cadrul Festivalului artelor Muza Fest. Vernisajul expoziţiei va avea loc în 7 noiembrie, la ora 18, în galeria CCAJS.

Scopul principal al simpozionului l-a constituit promovarea comunei Şamuşud din punct de vedere cultural, o comună cunoscută, de regulă, pentru producţia locală de vin. Sprijiniţi de partererul CCAJS, Primăria Şamşud speră că în urma diverselor proiecte culturale implementate local, comuna va putea câştiga şi atenţia unui alt segment de public. „Muzica tradiţională a comunei, culegerile de folclor şi de dansuri ungureşti de Şamşud au plasat deja numele comunei pe harta culturală de mai multă vreme, dar perspectiva intrării într-un circuit turistic dinamic necesită promovarea potenţialului comunei şi prin astfel de proiecte artistice”, susţin organizatorii. De altfel, participanţii au găsit o bogată sursă de inspiraţie artistică în peisajul local, în pitorescul viilor şi al pivniţelor din zonă – adevărate obiective de patrimoniu cultural arhitectural – cum reiese şi din ansamblul expoziţional pe care iubitorii artei îl vor putea admira până în 13 noiembrie.

Alte articole

Leave a Comment