Vernisaj la Centrul de Cultură și Artă

Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj va găzdui marți – 29 noiembrie, de la ora 19, deschiderea expoziției „Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj”.
Expoziția este realizată de Asociația Arhaic – Ambulanța pentru Monumente Sălaj. Astfel, în urma unei veri lungi în care s-a făcut cercetare de teren, a venit momentul ca reprezentanții Asociației Arhaic – Ambulanța pentru Monumente Sălaj să împărtășească rezultatele muncii lor în cadrul unei prime expoziții. „Prin intermediul proiectului <<Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj>> am străbătut satele sălăjene pentru a documenta o categorie aparte de patrimoniu construit: porțile vechi. Nu ne-am limitat la sate, ci am străbătut și orașele în contextul în care, în zona urbană, evoluția spațiului construit este una mai dinamică, iar presiunea înnoirii porților este chiar mai mare decât în zona rurală”, au precizat organizatorii. Scopul acestei expoziții este conștientizarea publicului larg în legătură cu valoarea, importanța și frumusețea acestei categorii de patrimoniu construit din lemn și piatră, anume porțile și gardurile vechi – elemente funcționale ale oricărei gospodării și care înglobează elemente de artă și meșteșug. De precizat este faptul că acest proiect cultural este susținut financiar de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură, parteneri fiind CCAJ Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie și Artă – Zalău, Muzeul Județean Satu Mare și Asociația Tarnat – Kalotaszeg Durabil. Echipa proiectului este formată din: Cornelia Florina Fechete, Mădălina Varga și Bogdan Ilieș.

One Thought to “Vernisaj la Centrul de Cultură și Artă”

  1. […] Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj va găzdui marți – 29 noiembrie, de la ora 19, deschiderea expoziției „Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj”. Citeste mai mult […]

Leave a Comment