Doi ani de la plecarea părintelui Cornea, unul dintre cei mai iubiți slujitori ai Bisericii sălăjene

Au trecut doi ani de la trecerea către lumea veșniciei a unuia dintre cei mai iubiți slujitori ai Bisericii sălăjene, părintele Gheorghe Cornea. Un om de o aleasă noblețe sufletească și un exemplu de modestie și dăruire, un spirit din care mii de enoriași s-au hrănit cu sfaturi folositoare, alinare, multă bunătate și mai ales înțelegere în fața greșelii.

Prin  vorba blândă, încurajatoare, părintele Cornea a avut nu de puține ori puterea de a salva un destin aflat în cumpănă, o viață, de a vindeca o rană sufletească adâncă și de a aduce liniștea în trupul și spiritul încercat al celui care a venit în fața lui. Sălăjenii își amintesc cu drag de părintele Cornea, de slujbele pe care acesta le ținea chiar dacă de multe ori starea de oboseală ori problemele pe care le avea și cu care fiecare dintre noi ne confruntăm, l-ar fi putut determina să nu fie mereu prezent atunci când oamenii aveau nevoie de cuvintele lui.

Părintele Cornea a plecat dintre noi la 72 de ani. Unul dintre cei mai longevivi preoţi otodocşi din judeţul Sălaj, deși aflat în pensie, era atât de îndrăgit de credincioşi și a iubit atât de mult oamenii încât continua să slujească la Catedrala Episcopală “Sfânta Vinere” din Zalău la o vârstă la care alții se odihneau, călătoreau sau își îngrijeau nepoții.

Ultima liturghie oficiată a fost într-o zi de mare sărbătoare, în 29 iunie 2017, de ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, slujbă ținută în prezenţa fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu. Toți cei care l-au iubit și au găsit un folos ori un ajutor în munca şi dăruirea lui, cei care au reușit poate să găsească un drum către rezolvarea problemelor cu care se confruntau, o alinare în frământările și durerile suferite, au primit, timp de aproape o jumătate de secol, cuvântul blând și bun al părintelui Cornea. 

Un gând bun și luminos trimitem către el și îl rugăm ca de acolo de unde ne privește, să vegheze în continuare la binele nostru, așa cum a făcut-o și când era printre noi. Viața a fost crudă și pentru nepotul lui iubit, Andrei Stana, acesta plecând după bunicul lui drag în 1 februarie 2019. Andrei avea doar 17 ani. Dumnezeu să-i odihnească și să-i țină în grija Lui, pentru totdeauna. 

 

 

 

 

 

Leave a Comment