Trofeul Festivalului “Florile Ceahlăului” ajunge în Sălaj

Interpreta sălăjeancă de muzică populară Ioana Maria Unguraş a câştigat Trofeul Festivalului-Concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineri “Florile Ceahlăului”, ce a avut loc zilele trecute la Piatra Neamţ. “Sunt deosebit de fericită că am putut impresiona juriul prin portul popular şi interpretarea muzicii populare sălăjene, în condiţiile în care concurenţa a fost foarte mare, la preselecţie prezentându-se talente din toate colţurile ţării”, a declarat solista. “Participarea la acest festival a însemnat pentru mine o testare a potenţialului artistic, dar şi o modalitate de afirmare pe plan muzical”, a mai spus Ioana Maria Unguraş.

În vârstă de 19 ani, solista este colaboratoare a Ansamblului folcloric “Meseşul” al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi profesor la Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău.

În ultimii ani, solista a participat la mai multe concursuri de muzică vocală tradiţională de unde s-a întors cu mai multe premii: Premiul I la Festivalul “Viva la Musica”, Premiul III la Olimpiada Naţională de Interpretare Vocală şi Premiul Special la Festivalul “Valeria Peter Predescu”.

Aflat la cea de-a XXV-a ediţie, Festivalul “Florile Ceahlăului” îşi propune să valorice muzica instrumentală şi vocală, autenticitatea cântecului şi a portului tradiţional.

Alte articole

Leave a Comment