„Tradiţie şi spiritualitate” la Biserica Ortodoxă din Creaca

Creştinii ortodocşi i-au sărbătorit sâmbătă pe Şfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, iar pentru locuitorii comunei Creaca, această zi a fost una specială. Credincioşii au participat în număr mare la slujba de la Biserica Ortodoxă din Creaca, unde, alături de un sobor de preoţi, a fost sărbătorit Hramul bisericii, iar după slujbă, cei prezenţi au luat parte la cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Tradiţie şi spiritualitate în satul românesc”.
Grupul vocal „Zestrea”, coordonat de Rodica Pop Seling, şi-a început recitalul cu câteva pricesne la slujba religioasă, continuând să întreţină atmosfera şi la cel de-al doilea eveniment, organizat în curtea Bisericii de lemn, a căreia construcţie datează din secolul 18. Ansamblul „Mugur Mugurel”, coordonat de Anghel şi Doina Duşcaş, Ansamblul „Rapsodia Sălajului”, reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Cultură Sălaj, ai Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Sălaj, ai Muzeului din Borza, ai Primăriei Creaca, solişti vocali, printre care şi Daiana Bălănean – fiică a satului, au răspuns „prezent” invitaţiei, pentru a face din evenimentul de sâmbătă unul special. „Tradiţie şi spiritualitate în satul românesc” a fost dedicat şi copiilor, fiind organizate ateliere de creaţie pentru aceştia, coordonate de Marcela Băbănaş.
Evenimentul de sâmbătă a fost organizat de Parohia Creaca, prin părintele paroh Daniel-Sebastian Blaj, cu sprijinul Primăriei, fiind prezente peste 200 de persoane atât din Creaca, cât şi din celelalte localităţi aparţinătoare comunei.

3 Thoughts to “„Tradiţie şi spiritualitate” la Biserica Ortodoxă din Creaca”

  1. […] Creştinii ortodocşi i-au sărbătorit sâmbătă pe Şfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, iar pentru locuitorii comunei Creaca, această zi a fost una specială. Credincioşii au participat în număr mare la slujba de la Biserica Orodoxă din Creaca, unde, alături de un sobor de preoţi, a fost sărbătorit Hramul bisericii, iar după slujbă, cei prezenţi au luat parte la cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Tradiţie şi spiritualitate în satul românesc”. Grupul vocal „Zestrea”, coordonat de Rodica Pop Seling, şi-a început recitalul cu câteva pricesne la slujba religioasă, continuând să întreţină atmosfera… Citeste mai mult […]

  2. […] Creştinii ortodocşi i-au sărbătorit sâmbătă pe Şfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, iar pentru locuitorii comunei Creaca, această zi a fost una specială. Credincioşii au participat în număr mare la slujba de la Biserica Orodoxă din Creaca, unde, alături de un sobor de preoţi, a fost sărbătorit Hramul bisericii, iar după slujbă, cei prezenţi au luat parte la cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Tradiţie şi spiritualitate în satul românesc”. Grupul vocal „Zestrea”, coordonat de Rodica Pop Seling, şi-a început recitalul cu câteva pricesne la slujba religioasă,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment