Teologul Nicolae Turcan conferențiază la Zalău

Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj, în parteneriat cu dramaturgul Flavius Lucăcel și Episcopia Sălajului,  invită zălăuanii la conferința susținută de conf. univ. dr. Nicolae Turcan – ”În căutarea Absolutului. Cunoașterea ca dragoste”. Evenimentul va avea loc joi – 15 decembrie, de la ora 13, în ”Porolissum” de la CCAJ Sălaj.
Nicolae Turcan s-a născut în anul 1971. Este conferenţiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde predă cursuri de apologetică și de filosofie. Este doctor în filosofie și doctor în teologie, abilitat în conducerea de doctorate în teologie și Este editorul revistei academice „Diakrisis Yearbook of Theology and Philosophy” și membru al Societăţii Române de Fenomenologie. A publicat 15 cărți pe teme de întâlnire între filosofie și teologie și numeroase studii și articole în reviste românești de cultură și în reviste internaționale. A fost distins cu Premiul pentru cercetarea științifică al Universității ”Babeș-Bolyai” de două ori, în anul 2016 și în anul 2021, Premiul ”Henri Jacquier” al Centrului Cultural Francez și Premiul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” pentru cartea „Cioran sau excesul ca filosofie”, apărută la Editura Limes în anul 2008.

Cărțile publicate: „Dumnezeul gândurilor mărunte”, Limes, Cluj-Napoca în anul 2009; „Despre maestru și alte întâlniri. Eseuri, cronici, recenzii”, Limes, Cluj-Napoca în anul 2010; „Credința ca filosofie. Marginalii la gândirea Tradiției (Theologia Socialis 15)”, Eikon, Cluj-Napoca în anul 2011; „Începutul suspiciunii. Kant, Hegel & Feuerbach despre religie și filosofie (Theologia Socialis 19)”, Eikon, Cluj-Napoca în anul 2011 ; „Abisul și cealaltă dragoste”, Limes, Florești, Cluj în anul 2012; „Marx și religia. O introducere”, Eikon, Cluj-Napoca în anul 2013; „Cioran sau excesul ca filosofie”, ediția a II-a, Limes, Cluj în anul 2013 (2008); „Postmodernism și teologie apofatică. O apologie în fața gândirii slabe”, Limes, Florești, Cluj, în anul 2014; „Apologia după sfârșitul metafizicii. Teologie și fenomenologie la Jean-Luc Marion”, Eikon, București în anul 2016; „Paradoxuri și îngenuncheri. Meditații despre filosofie și credință”, Eikon, București în anul 2017; „Când adevărul poartă numele dragostei. Studii de teologie și filosofie”, Eikon, București în anul 2018; „Partea văzută a iubirii. Pledoarii pentru credință, Renașterea”, Cluj-Napoca în anul 2019; „Filosofia pe scurt”, volumul I, Eikon, București în anul 2021; „Filosofia pe scurt”, volumul II, Eikon, București în anul 2021 și „Căutătorul și crucea sa”, Eikon, București în anul 2022.

2 Thoughts to “Teologul Nicolae Turcan conferențiază la Zalău”

  1. […] Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ)Sălaj (CCAJS), în parteneriat cu dramaturgul Flavius Lucăcel și Episcopia Sălajului…. Citeste mai mult […]

  2. […] Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ)Sălaj, în parteneriat cu dramaturgul Flavius Lucăcel și Episcopia Sălajului….  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment