Sute de elevi și liceeni din județ sunt așteptați la „Noaptea Cercetătorilor Europeni”

Biblioteca Județeană „Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj organizează și în acest an „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Această manifestare educațională va fi organizată în peste 400 de orașe din 26 de țări, reunind oameni de știință din întreaga lume. La Zalău, evenimentul ajuns la a II-a ediție, va avea loc în data de 29 septembrie, între orele 9 – 14, la secția „Tineri & Adulți” din cadrul bibliotecii. Sunt așteptați să participe elevi și liceeni din municipiu dar și din județ. Pentru buna desfășurare, școlile vor trebui să-și confirme prezența la eveniment și să fie cuprinse în programul de vizitare a standurilor pregătire de coordonatori și colaboratori (Organizația Studenților Chimiști din Cluj – Napoca, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău, Palatul Copiilor Zalău și Clubul CodeKids al Bibliotecii Județene Sălaj).

Organizatorii promit că toți cei prezenți la eveniment se vor bucura de o zi de vineri interesantă, memorabilă. Ei vor descoperi ce presupune să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Legat de experiența vizitatorilor, Mariana Marian – managerul bibliotecii spune că „pentru Biblioteca Județeană Sălaj, Noaptea Cercetătorilor Europeni este la a doua ediție. Ne-am dorit să fim implicați și de data aceasta, pentru că anul trecut, evenimentul a avut peste 500 de participanți. Acum, bucuria este și mai mare, pentru că am reușit să îi aducem alături de noi și pe studenții de la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică Cluj-Napoca. Iar împreună cu profesorii Andrea Illyes de la Palatul Copiilor și Jozsa-Fechete Anamaria de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, dar și cu colegele noastre din bibliotecă, le vom oferi vizitatorilor cele mai interesante experimente chimice”.

Programările la „Noaptea Cercetătorilor Europeni” se fac la numărul de telefon 0260.897.081.

 

2 Thoughts to “Sute de elevi și liceeni din județ sunt așteptați la „Noaptea Cercetătorilor Europeni””

  1. […] Biblioteca Județeană „Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj organizează și în acest an „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Această manifestare educațională va fi organizată în peste 400 de orașe din 26 de țări, reunind oameni de știință din întreaga lume. La Zalău, evenimentul ajuns la a II-a ediție, va avea loc în data de 29 septembrie, între orele 9 – 14, la secția „Tineri & Adulți” din cadrul bibliotecii. Sunt așteptați să participe elevi și liceeni din municipiu dar și din județ. Pentru buna desfășurare, școlile vor trebui să-și confirme prezența la eveniment și… Citeste mai mult […]

Leave a Comment