Sfantul Nectarie de Eghina

Sfantul Nectarie de Eghina

Unul dintre cei mai iubiti si mai celebri sfinti contemporani, care misca sufletele credinciosilor este Sfantul Ierarh Nectarie, ce este celebrat in fiecare an la data de 9 Noiembrie. Pomenirii lui vor fi inchinate randurile ce urmeaza pentru amintirea celor ce il cunosc si pentru cunostinta celor ce nu au auzit de el pana acum.

Pentru a-l descrie pe Sfantul Ierarh Nectarie nu voi povesti toata viata lui, ci voi puncta cateva momente relevante pentru calitatile si sensibilitatea lui, care se doresc in cele din urma un indemn la a-i urma pilda vietii, pentru ca daca el a fost capabil de empatie, dragoste si credinta, si noi la randul nostru putem face la fel.

Copilul care i-a scris o scrisoare lui Iisus Hristos

Nascut la 1 Octombrie 1846 micutul Anastasie, pentru ca asa se chema din botez, avea sa fie ocrotit de Maica Domnului al carei Acoperamant este praznuit in aceasta zi. Dupa ce incepe primii ani de educatie in casa parintilor sai, va fi trimis de acestia pentru continuarea studiilor la Constantinopol unde lucra pentru a se intretine intr-un magazin si va fi incercat de mari lipsuri. In timpul unei ierni, un bun domn Temistocle l-a intampinat in timp ce tanarul Anastasie ducea corespondenta si pentru ca l-a vazut dezbracat s-a oferit sa duca el scrisorile la posta. Pe drum observa ca printre scrisorile adresate diferitelor persoane sta si una pe care era scris citet si ordonat destinatarul: Domnului nostru Iisus Hristos cu adresa: Sus in cer. Evident ca a fost intrigat de continut. A citit-o:

Alte articole

Leave a Comment