Serbările Castrului Roman, la Buciumi

Cea de-a XII-a ediţie a „Serbărilor Castrului Roman” va avea loc în zilele de 7 şi 8 septembrie, la Buciumi. Manifestarea este organizată de către Primăria şi Consiliul Local Buciumi, în colaborare cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj.
Startul petrecerii va fi dat sâmbătă, la ora 10, cu un concurs de bicilete, urmat de un concurs de desene pe asfalt. Programul zilei de duminică începe cu un „Te deum” al preoţilor din comună, după care echipele Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Buciumi vor susţine un exerciţiu de simulare şi va fi prezentată noua echipă de fotbal a comunei.
Serbările Castrului Roman vor continua cu un program artistic organizat de CCAJ Sălaj şi prezentat de către „Nănaşii” din Jibou, la care vor participa Ansamblul „Auşana” şi Ansamblul folcloric „Meseşul” cu soliştii Ioan Dordoi, Felix Gălan, Marcel Avram şi Aurel Şuteu. Invitată de onoare va fi Sava Negrean Brudaşcu. În finalul evenimentelor, organizatorii au pregătit celor prezenţi un foc de artificii şi o discotecă în aer liber.

Alte articole

Leave a Comment