Seara de poezie la Zalau

Seara de poezie la Zalau

Volumul Acasa e mereu in alta parte al poetului Ioan Es. Pop a fost lansat joi la Zalau, in prezenta a numerosi scriitori, cadre didactice, elevi, artisti si iubitori de cultura. Cartea, asa cum a facut cunoscut Ion Vadan, directorul general al Editurii Dacia Cluj, inaugureaza colectia Poeti contemporani si este o antologie din volumele anterioare.

Acasa e mereu in alta parte este a doua carte a lui Ioan Es. Pop, aparuta la Editura Dacia si se inscrie in cadrul proiectului Scriitorul la el acasa. Cat despre poet, Ion Vadan a mentionat ca este un om norocos pentru ca isi aplica lui un management al norocului si al promovarii, si a beneficiat de o critica aplicata exceptionala. Despre autorul volumului lansat joi la Zalau, s-a evidentiat ca este un poet reprezentativ aparut si afirmat dupa 1989 (de catre scriitorul Viorel Muresan), dar si ca realitatea din scrierile sale o reprezinta exact fictiunea (Ioan Muresan). In poeziile lui Ioan Es. Pop, asa cum a constatat scriitorul Ioan Muresan, se intrepatrund doua planuri, care inverseaza raporturile, iar partea tare a discursului autorului este oglinda metafizica.

Dand crezare spuselor directorului Centrului de Cultura si Arta al Judetului Salaj, Daniel Sauca, amfitrionul manifestarii, astfel de seri de exceptie, dedicate poeziei vor fi organizate de acum inainte la Zalau, in fiecare luna si vor fi invitati scriitori importanti din tara si strainatate, pentru ca si la Zalau sa respire marea literatura a lumii.

Evenimentul s-a desfasurat in organizarea Consiliului Judetean Salaj, a Centrului de Cultura si Arta Salaj, revistei de cultura Caiete Silvane si cu concursul scriitorului Flavius Lucacel. In cea de-a doua parte a manifestarii a avut loc lansarea DVD-ului video al poetului Ioan Es. Pop, precum si un foarte apreciat recital de muzica si poezie sustinut de Ioan Es. Pop si de un grup artistic din orasul Carei, format din Adriana Claudia Zob, Adrian Tineghe (realizator), Vlad Pasca, L

Leave a Comment