Şcoala ”Mihai Eminescu” şi-a omagiat patronul spiritual

Sala festivă a Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu a devenit neîncăpătoare de Ziua Culturii Naționale, miercuri – 15 ianuarie. Unitatea de învățământ a marcat printr-o serie de manifestări specifice ziua de naștere a patronului spiritual al școlii. Elevii clasei a VI-a F au prezentat  sceneta ”Povestea teiului”, o activitate din cadul proiectului ”Mărturii inedite din viața și opera poetului Mihai Eminescu”, proiect derulat începând cu anul 2011, în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române. De asemenea, la activitățile dedicate poetului național, elevii Liceului de Artă ”Ioan Sima” Zalău au fost oaspeții școlii ”Mihai Eminescu” unde au susținut un moment muzical vocal-intrumental eminescian. Nelispite au fost momentele în care elevii au recitat din opera poetului. La eveniment au luat parte, elevi, cadre didactice și părinți.

170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

În acest an, în 15 ianuarie, s-au împlinit 170 de ani de la nașterea unuia dintre cele mai de seamă genii ale României: Mihai Eminescu. Poetul, prozatorul și jurnalistul român, Mihai Eminescu, născut Mihail Eminovici, a fost geniul care a tradus știința în limba poeziei. Este venerat în Panteonul culturii noastre naționale, unde i s-a acordat rangul de ”Luceafărul poeziei româneşti”. Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani, fiind al şaptelea din cei 11 copii ai lui Gheorge Eminovici, provenit dintr-o familie de ţărani români din nordul Moldovei şi al Ralucăi Eminovici, născută Juraşcu, fiică de stolnic din Joldeşti. Anii copilăriei îl regăsesc la Botoşani şi Ipoteşti, unde are parte de libertate totală în mijlocul naturii, probabil acesta fiind și faptul pentru care, o bună parte din operele sale le dedică ”mamei natură”.

 

2 Thoughts to “Şcoala ”Mihai Eminescu” şi-a omagiat patronul spiritual”

  1. Roza

    Scoala nu e incalzita ? Si directorul si copiii stai imbracati in paltoane in sala?

  2. Anonim

    De ce nu scrieți și că scoala Mihai Eminescu a câștigat competiția de handbal pe județ în 15 ianuarie! Aceleiași obiceiuri comuniste cu ode aduse domnului director!

Leave a Comment