Saso Popovski și Antonia Dragomir, la Transilvania Jazz Festival Zalău

Cea de a doua zi a festivalului Transilvania Jazz Festival Zalău continuă joi – 3 noiembrie, începând cu ora 19, în sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă a Județului (CCAJ) Sălaj cu Saso Popovski – chitarist și compozitor de jazz din Macedonia și Antonia Dragomir – pianistă și compozitoare. De precizat este faptul că festivalul, cu intrare liberă, este organizat de CCAJ Sălaj și Asociația „Cetatea Albă” – filiala Cluj. În prima zi a festivalului, miercuri – 2 noiembrie, publicul prezent a avut parte de: David Simon – un renumit pianist și compozitor, Daphna Levy – cântăreață/compozitoare și Tamir Miler –  pianist/compozitor.

Saso Popovski – Fallen Land

Saso Popovski este un chitarist și compozitor de jazz din Macedonia de Nord care a cântat la mai multe festivaluri de jazz din Europa, cum ar fi Roccella Jazz Festival – Italia, Perto Jazz Festival – Sankt Petersburg – Rusia, Nishville Jazz Festival – Serbia, Skopje Jazz Festival – Macedonia, Petrovac Jazz Festival – Muntenegru, Festivalul de vară Ohrid – Macedonia de Nord și Budapesta Jazz Club – Ungaria. A colaborat cu mulți artiști de jazz celebri, printre care: Toni Kitanovski, Oscar Salas, Milcho Leviev, Dave Wilson și Goce Micanov. În prezent este șeful Departamentului de Jazz de la Universitatea  „Goce Delchev” din Shtip. A lansat cinci albume, multe compoziții solo și, de asemenea, a compus muzică pentru film și teatru. În proiectul său actual de trio îi are alături pe contrabasistul Ivan Bejkov și bateristul Viktor Filipovski. „Muzică cu multă emoție și sugestie. Vă va duce înapoi în trecut ca o fotografie alb-negru veche. Dar, pe de altă parte, va deschide și ușa viitorului prin călătoria sa nostalgică”, a spus Simone Gubbiotti, un cunoscut muzician de jazz, în revista Jazz in Europe Magazine.

Armonie de Antonia Dragomir – compozitoare de jazz

Antonia Dragomir, pianistă și compozitoare, este o artistă din Canada, cu o vastă și cuprinzătoare experiență în domeniul muzical. După ce a studiat pianul atât singură, cât și cu o varietate de profesori, în anul 2018 a început cursuri de jazz și improvizație cu Patrick Hewan. În afară de pian, a avut și cursuri de formare canto și a cântat la violoncel într-o orchestră de coarde în perioada 2017 și 2020. Compozițiile sale sunt în continuare interpretate de coruri de muzică în Toronto.

 

One Thought to “Saso Popovski și Antonia Dragomir, la Transilvania Jazz Festival Zalău”

  1. […] Cea de a doua zi a festivalului Transilvania Jazz Festival Zalău continuă joi – 3 noiembrie, începând cu ora 19, în sala „Porolissum” Citeste mai mult […]

Leave a Comment