Săptămâna viitoare, se deschide prima filială a Bibliotecii Județene – Filiala Scala

Biblioteca Județeană „Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Sălaj, deschide prima sa filială din municipiul Zalău, pe strada Simion Bărnuțiu, bloc A28 – în spatele Cinematografului Scala. Deschiderea va avea loc în 11  octombrie. Investiția, în valoare de aproximativ 90.000 de lei, a fost realizată cu sprijinul CJ Sălaj, Michelin România, Electro Grup Zalău și TenarisSilcotub.

„Prin deschiderea acestei filiale ne-am dorit să fim cât mai aproape de utilizatorii noștri. Să le oferim un spațiu prietenos, cu acces la tehnologie, care să fie accesibil tuturor membrilor comunității, indiferent de vârstă. Ne bucurăm că visul nostru a devenit realitate”, a declarat Mariana-Lucia Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj. Filiala Scala va aduce un plus în viața tuturor celor care îi vor trece pragul, prin serviciile moderne pe care le va oferi: eliberarea gratuită a permisului de intrare la bibliotecă, împrumut de documente la domiciliu, consultarea acestora pe loc, prelungirea termenului de împrumut, rezervarea și reținerea de titluri, oferirea de informaţii sau acces gratuit la internet şi facilităţi de lucru pe calculator. Totodată, aici vor putea fi organizate diverse activități individuale sau de grup, ateliere, ore de lectură, cluburi, inclusiv robotică, întâlniri tematice cu invitați din diferite domenii, serate muzicale sau vizionări.

Circa 5.000 de volume cu acces liber la raft

De asemenea, noua unitate dispune de aproximativ 5.000 de volume din toate domeniile de interes: enciclopedii, beletristică, literatură pentru copii, psihologie sau parenting, cu acces liber la raft. Filiala Scala va avea program cu publicul în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 9-17 și va fi deservită de doi bibliotecari. Acesta are și un spațiu baby-friendly, dedicat micilor utilizatori. Astfel, copiii cu vârsta de până la șase ani ani se vor putea bucura, alături de părinți și bunici, de cărți și jocuri speciale pentru ei.

Leave a Comment