Sălăjeanca Alina Breje, premiată la Festivalul Internaţional al Aforismului pentru românii de pretutindeni

Scriitoare, traducătoare şi jurnalistă, sălăjeanca Alina Breje a participat, în perioada 5-7 octombrie, la prima ediţie a Festivalului Internaţional al Aforismului pentru românii de pretutindeni, de la Tecuci. Cu acest prilej, Alina Breje a primit o serie de distincţii pentru implicarea ei în domeniul culturii.
„Mândră şi onorată din tot sufletul. Am primit Diploma de Onoare pentru serviciile aduse culturii şi am fost numită Membru de Onoare pe viaţă din partea Fundaţiei „Naji Naaman” şi Premiul „Meridianul Cultural Românesc”, ca recunoaştere a meritelor dovedite la Festivalul Internaţional al Aforismului pentru Românii de Pretutindeni”, a scris sălăjeanca pe contul său de Facebook la scurt timp după premiere.
Alina Breje a tradus în limba italiană pe unii dintre cei mai cunoscuți scriitori români, motiv pentru care a obţinut Premiul de Excelenţă din partea Ministerului Culturii – pentru promovarea culturii române în străinătate. A reprezentat România la Salonul Internațional de Carte de la Torino (2013). Aforismele sale au fost publicate în diferite antologii din țară și din străinătate. Pentru aforismele sale a primit Premiul de Creativitate la Concursul internaţional de literatură “Naji Naaman”, Liban (2013).

Alte articole

Leave a Comment