Revista Caiete Silvane prezenta la Galele APLER

Revista Caiete Silvane prezenta la Galele APLERRevista de cultura Caiete Silvane, revista editata de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, sub egida Consiliului Judetean Salaj, a Primariei si Consiliului local al municipiului Zalau, a fost reprezentata prin scriitorul Viorel Tautan la editia a XII-a a Galelor Asociatiei Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania (APLER), eveniment care a avut loc recent, la Campina, judetul Prahova. La inceputul intalnirii a fost pastrat un moment de reculegere in memoria scriitorilor Marin Mincu si Mircea Ghitulescu, precum si a fostului director al Casei Municipale de Cultura Campina, Constantin Radu.

Tema reuniunii, Cresterea competitivitatii economice prin orientarea profesionala, calificarea si recalificarea persoanelor angajate din sectorul editorial, proiect propus dezbaterii si coordonat de Lucia Oveza, a fost primita cu interes atat de catre sefii de publicatii cultural-literare, cat si, mai ales, de patroni si directori sau redactori ai editurilor, prezenti la intalnire.

Au fost acordate Premiile APLER pe 2009, in prezenta juriului alcatuit din criticul de arta Dorana Cosoveanu si a criticilor literari Vasile Spiridon si Radu Voinescu. Printre invitatii de onoare prezenti la eveniment s-au numarat actrita Cristina Deleanu si actorul Eugen Cristea, care au sustinut un recital poetic in antractele dintre acordarile premiilor. La acelasi capitol, de semnalat prezenta la Gala a scriitoarei si traducatoarei Iolanda Malamen.

Premiul pentru Revista Anului a fost acordat revistei Hyperion – condusa de poetul Gellu Dorian. Reprezentantului Editurii Academiei Romane i-a fost inmanat premiul Editura Anului. Scriitorul Anului a fost desemnat veteranul optzecist din Chisinau, Leo Butnaru, iar Premiul pentru Jurnalism Cultural i-a fost acordat si inmanat scriitorului Valentin Talpalaru.

Alte articole

Leave a Comment