Resorturi pentru decizii corecte: „Ce contează? Curajul de a-ţi schimba viaţa”

 

Sunt la modă cărțile motivaționale. Mulți căutăm rețete pentru a avea succes și fericire, dar atunci când suportul unei astfel de cărți este experiența de viață, cartea capătă și mai multă greutate. Cartea “Ce contează? Curajul de a-ți schimba viața” este o lucrare pe care nu o putem încadra în niciun gen literar”, ne spune scriitorul și profesorul sătmărean, Teodor Curpaș.

Sătmăreanca Lia Marinela Avram, mamă a patru copii, speaker motivațional și terapeut, devenită de curând autor, ne invită la o lansare de carte, marți, 8 noiembrie 2016 – de la ora 16.30, la Biblioteca Județeană “Ioniţă Scipione Bădescu” Sălaj, Piața Iuliu Maniu, nr. 13. Evenimentul este ieșit din tiparele unei lansări obișnuite. Inedită fiind de fapt combinația pe care o face autoarea cu un Seminar Motivațional. “Cartea Liei Marinela Avram nu este nici pe departe o simplă carte motivațională, din cele care ies mai nou pe bandă rulantă, ci una născută dintr-o experiență directă de viață, care depășește cu mult amatorismul facil. Cartea este o lecție de viață, trăită de o femeie ambițioasă care a avut într-o zi forța și determinarea de a întoarce spatele unei existențe anoste. Un ghid de străbătut viața, de ieșire definitivă la lumina unei alte trăiri. Curată și adevărată!” a precizat scriitorul Pop Felician. La rândul ei, scriitoarea ne încurajează spunând că doar “când vei înțelege că tot ce faci contează, cum îți afectează viața și te duce undeva, atunci îți vei schimba atitudinea față de tine însuți, oameni, viață, natură, Dumnezeu. Când vei începe să gândești corect, să fii conştient de puterea din inima ta, abia atunci îți vei lua viața în mâini și vei face ceva frumos cu ea. Și știi de ce? Pentru că vei şti cum să o faci. Acesta este mesajul pe care doresc să vi-l transmit prin rândurile acestei cărţi. O carte despre Adevăr, Curaj, Putere, Voinţă şi Credinţă, ingrediente necesare pentru a-ţi crea o nouă viaţă. Şi dacă eu am putut, oricine poate”. Cartea Liei Marinela Avram, “Ce contează? Curajul de a-ţi schimba viaţa” înseamnă forţa şi determinarea de a te cunoaşte cu adevărat şi de a găsi resorturile necesare pentru a lua deciziile corecte, de a te reinventa şi de a-ţi schimba în bine viaţa.

Este o carte foarte atent orchestrată și conține aproximativ 40 de capitole în care sunt cuprinse toate aspectele pe care le poate trăi un om în viața de zi cu zi. Lia Marinela Avram scrie despre lucrurile care contează cu adevărat, despre faptul că “reţeta de succes” se bazează pe iubire, bunătate, optimism, pe forţele pozitive: “Schimbându-ţi deciziile şi alegerile îţi poţi schimba circumstanţele! Schimbându-ţi acţiunile, îţi poţi schimba rezultatele! Schimbându-ţi gândurile, îţi poti schimba viaţa! Doar să ai curajul şi îndrăzneala necesară! Iar la asta te poate ajuta cartea mea”. Scriitoarea îndeamnă la “regăsirea puterii interioare care există în fiecare dintre noi, trăirea vieții la adevăratul potențial, descoperirea vocației, a darului cu care am fost înzestrați la naștere, la curaj, încredere, perseverență, credință, bunătate, iertare și acțiune. Îndeamnă la a da valoare lucrurilor care contează cu adevărat”. Evenimentul va dura aproximativ două ore și “este deschis pentru toți cei care doresc să afle pe ce să te bazezi și cum să ai curajul să faci schimbări în viață, făcând alegeri sănătoase și corecte, făcând un pas către o viață împlinită”, ne-a declarat autoarea.

 

 

 

Alte articole

One Thought to “Resorturi pentru decizii corecte: „Ce contează? Curajul de a-ţi schimba viaţa””

  1. Anonim

    Uhh…Inca o data vorbim mult, fara a spune nimic.
    ,,Speaker motivațional” este un titlu mult prea pretentios, si se dobandeste numai in urma unor experiente personale ce transced cotidianul, formalul, mediocrul, atunci cand ajungi in situatii absolut limita, sau ai atins varful unui domeniu, ex: stiinta, medicina, alpinism, cercetare, sport, calatorii in conditii extreme, explorare.
    Sa apari public si sa vorbesti generic despre: ,,schimbarea atitudiinii, a vietii, puterea din inima ta, puterea mintii, reteta de succes,etc” nu doar ca e un kitsch, dar e destul de penibil si pare a urmari un castig personal financiar si/sau de imagine. Sunt neplacut surpins de implicarea Bibliotecii Judetene, ar trebui sa fie mai selectiva.
    Iar pt cei care cauta o ,,reteta a succesului” ar trebui sa stie ca nu exista una, ca motivatia izvoreste dintr-o nevoie, si ca nici un singur om nu te poate motiva, mai mult decat rafttuirle unei biblioteci. Lasati prostiile, cititi carti autentice, cu ele ramai, restul e..interes, marketnig..

Leave a Comment