Raul Kusak concertează duminică la Zalău

Zălăuanul Raul Kusak, unul dintre cei mai buni claviaturiști români, va concerta duminică, 30 aprilie, de la orele 21, la Charlie’s. Evenimentul face Kusak/Pop Urban Unit – proiect de explorari muzicale, desfășurat într-un context de totală libertate stilistică și improvizație.

Raul Kusak și Liviu Pop sunt muzicienii care alcătuiesc formula de bază a acestui grup și, deși sunt situați în emisfere diferite (România și USA), au continuat de-a lungul anilor seria de concerte Urban Unit.
Doar în dorinta de a descrie muzica lor pentru cei care nu i-au ascultat până acum, termenii relativi ar fi: elecro-jazz/trance-funk/world music. Dar toți acești termeni devin nesiminficativi atunci când Urban Unit crează, încercând să construiască un flux de energie, ce înfruntă uneori conformismul și traversează stilurile muzicale.

Raul Kusak a absolvit în anul 2000 Conservatorul din București și a devenit foarte cunoscut pentru colaborările cu Iris, Vama Veche, Ștefan Bănică Jr., Alina Manole, Ovidiu Lipan Ţăndărică – din sfera rock-pop. Acesta nu este singurul domeniu în care activează, proiectele extrem de apreciate din zona jazz și blues sunt în prezent cele cu bateristul Liviu Pop în Urban Unit – un proiect de improvizație funk, electro, groove, experimental; proiectul BluesCore, alături de Liviu Pop și Hano Hofer; un duo de blues, deja renumit, cu Vali Răcilă, cu care a și înregistrat în 2011 albumul Handmade Blues. A mai colaborat cu Platonic Band, Midnight Express, Blues Open Version, A.G. Weinberger, Blazzaj, Aievea, Chris Tofield, Corey Harris, Tom Smith și mulți alții.

Leave a Comment