Proiectul CONVErTNIC, promotor al culturii, artei și vocației pentru copiii din mediul rural

Proiectului CONVErTNIC se apropie de final. Acesta se încheie, în data de 18 septembrie, cu o expoziție a lucrărilor realizate de elevii Școlii Generale nr. 1 din Zimbor și de către copiii din comunitate. Evenimentul va avea loc în sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, începând cu ora 17. Lucrările care vor fi expuse au fost realizate în cadrul celor șase ateliere conduse de Oana Pop – artist vizual, Anca Pop – arhitect și Raluca Mureșan – artist plastic.

Scopul proiectului are în vedere deschiderea de noi orizonturi spre cultură, artă și vocație pentru copiii care provin din mediul rural. Prin intermediul a variate activități creative și interactive se urmărește intrarea în contact cu noi dimensiuni de cunoaștere și autocunoaștere, cei mici fiind astfel stimulați să-și dezvolte abilitățile sociale, artistice, culturale și vocaționale.

Totodată, prin acest eveniment se dorește sprijinirea educației nonformale din lumea satului, oferind șansa celor mici să-și îmbogățească cunoștințele cu informații noi și să capete deprinderi în domeniul cultural – artistic.

Proiectul CONVErTNIC a cuprins următoarele activități: șase ateliere, două spectacole de teatru de păpuși, două spectacole de stand-up comedy, patru expoziții și o bibliotecă.

Cei interesați să afle mai multe informații despre eveniment, pot contacta coordonatorii proiectului la următoarele numere de telefon: 0745275809 (Oana Pop), 0745081660 (Anca Pop).

Leave a Comment