Proiect sălăjean dedicat Centenarului Unirii, finanţat de Ministerul Culturii

Proiectul „Pe-al nostru steag e scris unire – turneu cultural misionar la comunitățile de români din Italia și Ungaria”, al Asociaţiei „Buna Vestire” Silvana Zalău, a câştigat finanţare de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin programul „Acces Centenar”. În total, pe lista câştigătorilor se regăsesc 19 proiecte din cele 84 depuse.

Cel mai mare punctaj, 93, a fost obţinut de către Asociația Cartierul Creativ Carolina și proiectul ”Urbingo Centenar”, Asociația Buna Vestire Silvana Zalău şi al său proiect figurând la poziţia 12, cu 59,4 puncte.

În total, 29 de proiecte au fost admise, însă zece dintre ele nu au obținut punctajul minim – 50. Suma alocată pentru finanțarea sesiunii de selecție este de 1 milion de lei, valoare maximă ce putea fi solicitată pentru un proiect/acțiune culturală fiind de 50.000 de lei, cu condiţia asigurării unei confinanţări de cel puţin 20 la sută din costul total. Sesiunea 2017 de proiecte și acțiuni culturale derulate în cadrul programului Acces Centenar a vizat operatorii culturală care doresc să organizeze un proiect sau o acţiune culturală dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918 în perioada 1 octombrie-30 noiembrie 2017.

Leave a Comment