Pictură atribuită lui Grigorescu, expusă la Zalău

O inedită expoziţie de pictură este găzduită, în aceste zile, de către Art Gallery din Zalău, în parteneriat cu Galeria Artexepert din Cluj-Napoca. Iubitorii artei pot admira lucrări ale artiştilor Andreea Radu, Emil Chendea şi Ştefan Boca. Piesa de rezistenţă este o pictură nesemnată şi nedatată, pe care reprezentanţii galeriei clujene i-o atribuie lui Nicolae Grigorescu.

Andreea Radu este o tânără artistă (născută în 1975), absolventă a Academiei de Arte Vizuale “Ion Andreescu”. Şi-a prezentat lucrările atât în expoziţii personale, cât şi în expuneri permanente şi expoziţii colective. Artista are lucrări în colecţii din România, Austria, Franţa, Grecia, Germania, SUA, Canada, Italia, Elveţia şi Danemarca.

Deşi sălăjean la origine (s-a născut la Mirşid, în 1937), Emil Chendea este un artist mai puţin cunoscut publicului larg. Absolvent al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, Emil Chendea este unul dintre marii graficieni de carte din anii 1970. De-a lungul timpului, a fost răsplătit cu mai multe premii naţionale şi internaţionale pentru prezentare grafică şi ilustraţie. În prezent trăieşte în Statele Unite ale Americii

Ştefan Boca (1921-2002) au urmat Şcoala de Arte Plastice şi Decoratice din Oradea şi a făcut studii la Academia Grande Chaumiere din Paris. A debutat în 1950 la Oradea şi şi-a expus lucrările în mai multe expoziţii personale în ţară şi în străinătate. Operele sale se află în muzee, colecţii de stat şi particulare din România, precum şi în colecţii de peste hotare: Ungaria, Austria, Elveţia, Germania, Franţa, Anglia, Olanda, Suedia, Italia, Israel, Liban, SUA, Canada, Australia şi Spania.

Expoziţia poate fi vizitată până în 15 decembrie.

Alte articole

Leave a Comment