Părintele Ioan Pintea, în lectură publică la Zalău

Scriitorul Ioan Pintea este invitatul Consiliului Judeţean Sălaj, al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj şi al scriitorului Flavius Lucăcel, la o nouă sesiune de lectură publică. Acţiunea, ce va avea loc în sala “Dialoguri Europene” a CCAJ Sălaj, miercuri, 14 noiembrie, de la ora 16.

Născut în 1961, la Runcu-Salvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, Ioan Pintea a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Cluj-Napoca şi slujeşte ca preot paroh la Biserica “Sfinţii Trei Ierarhi” Bistriţa. Scriitorul bistriţean este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi redactor-şef al revistei “Mişcarea literară”. Este autorul volumelor de versuri “Frigul şi frica” (1992), “Mormântul gol” (1999), “Grădina lui Ion” (2000), “Casa Teslarului”(2009), “50. Poeme alese” (2011) şi al celor de eseuri, jurnale şi convorbiri “Primejdia mărturisirii. Convorbiri cu N. Steinhardt”, “Însoţiri în Turnul Babel”, “Bucuria întrebării. Părintele Stăniloae în dialog cu Ioan Pintea”, “Jurnal discontinuu cu N. Steinhardt” etc.

Ioan Pintea a editat, prefaţat şi îngrijit o mare parte din opera lui N. Steinhardt, care i-a fost părinte spiritual. De asemenea, este autorul Slujbei de canonizare a Cuviosului Panomie de la Gledin şi a Slujbei de canonizare a Sfinţilor Martiri Năsăudeni. Poezia sa a fost tradusă în franceză, engleză, italiană, germană şi maghiară.

Sponsorii acţiunii de la CCAJ Sălaj sunt Sarmis, UJS Cartel Alfa – Filiala Sălaj, Griff Hotel, Time Out şi Basarab Import-Export.

Alte articole

Leave a Comment