Moaştele Sfintei Rita din Cascia ajung la Zalău

Moaştele Sfintei Rita de Cascia, supranumită „Sfânta Cazurilor Imposibile”, se vor afla, la finele acestei săptămâni, la Zalău. Este pentru a doua oară când fragmentele sfinte sunt aduse spre venerare într-un lăcaş de cult greco-catolic din municipiu, susţine preotul Valer Părău, parohul Bisericii „Sfânta Familie” din Zalău.
Vineri, 11 aprilie, la ora 17, relicvariul ce conţine un fragment de os de la încheietura mâinii stângi a Sfintei Rita va fi primit în Parohia greco-catolică „Sfânta Familie” din Zalău, unde vor fi expuse spre venerare şi rugăciune până a doua zi, la ora 16. Sâmbătă seara, moaştele vor ajunge în Parohia greco-catolică „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Zalău. Pe toată durata prezenţei moaştelor în cele două biserici, se va desfăşura un program de rugăciune şi cântări.
Sfânta Rita de Cascia este recunoscută ca fiind vindecătoarea cazurilor de boală imposibile şi trăit în secolul al XV-lea. Tradiţia bisericească arată că Isus Cristos a asociat-o pe Sfânta Rita în mod vizibil suferinţelor sale, înfigându-i în frunte un spin din coroana Lui, care i-a produs o rană foarte dureroasă şi cu care a trăit 15 ani.
Graţie rugăciunilor sale foarte puternice, Sfânta Rita a fost canonizată de Papa Leon al XIII-lea. Trupul său, care nu s-a descompus, se află în Cascia, Italia. Relicvele Sfintei Rita au fost aduse pentru prima dată la Zalău în august 2011.

3 Thoughts to “Moaştele Sfintei Rita din Cascia ajung la Zalău”

 1. Anonim

  Idolatrizarea așa-numitelor „moaște” nu este spiritualitate, este doar propagandă și comerț.

 2. ppdd

  io am crezut ca vine Udrea !

  1. Anonim

   vroiai sa-i pupi moastele?

Leave a Comment