Mirel Taloș este noul vicepreședinte al Institutului Cultural Român

Fostul parlamentar Mirel Taloș a fost desemnat, luni, de plenul Senatului pentru postul de vicepreședinte al Institutului Cultural Român (ICR), după ce în 11 aprilie a primit aviz din partea Comisiilor pentru cultură şi media şi a celei de politică externă din Senat pentru conducerea ICR.
În cadrul ședințe care a avut loc luni, senatorii au desemnat-o pe Liliana Ţuroiu preşedinte al Institutului Cultural Român, iar pentru celălalt post de vicepreședinte a fost ales Krizbai Bela Dan. Dacă pentru fotoliul de preşedinte al ICR, Liliana Ţuroiu a obţinut 71 de voturi favorabile, Mirel Taloș a primit girul a 73 de senatori pentru a ocupa, pentru următorii patru ani, funcția de vicepreședinte în cadrul Institutului, având astfel și rangul de secretar de stat.
Mirel Taloş este absolvent al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii Bucureşti, fost parlamentar de Sălaj, consilier de stat al prim-ministrului (Călin Popescu-Tăriceanu) pentru politică internă.

3 Thoughts to “Mirel Taloș este noul vicepreședinte al Institutului Cultural Român”

  1. Un mare om de cultura. Cultiva ogoarele de prin Hida. Asa om asa cultura.

  2. Ioan C.

    Era de dorit, totuși, ca la Institutul Cultural Român, fie și pe postul de vicepreședinte, să fie numit un om de cultură sau un manager cultural cu oarecare experiență. Or, dl Taloș NU este nici una, nici alta, DOAR membru al unei găști politice.

  3. Alfaman

    Ce de functii inutile sunt in RO.

Leave a Comment