„Mândru cântec sălăjean” a ajuns la a VI-a ediţie

 

 

Cea de a VI-a ediţie a festivalului -concurs „Mândru cântec sălăjean” se va desfăşura în 19 mai, la sediul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj. Concursul se adresează tinerilor interpreţi amatori, de muzică populară – solişti vocali şi solişti instrumentişti, cu vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani. Concurenţii vor fi împărţiţi în două grupe de vârste, respectiv 10-14 ani şi 15-18 ani. Participanţii, solişti vocali, vor prezenta două melodii cu specific zonelor etnofolclorice judeţului Sălaj, doină sau baladă, fără acompaniament de orchestră şi a doua piesă va fi un cântec de joc, cu acompaniament orchestral. Participanţii cuprinşi în categoria de vârstă 10 –14 ani vor interpreta doar cântecul de joc cu specific zonelor etnofolclorice judeţului Sălaj. Nu este obligatorie interpretarea unei doine sau a unei balade.
Concurenţii la secţiunea solişti instrumentişti, cei încadraţi în categoria 10-14 ani, vor prezenta o piesă populară specifică judeţului Sălaj, iar participanţii cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani câte două piese specifice judeţului Sălaj.
Înscrierile se vor face până în data de 3 mai, pe baza fişei de participare, la Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, Zalău, P-ţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, jud. Sălaj sau pe adresa de e-mail: caietesilvane@yahoo.com sau cristimoldovan78@yahoo.com.
Potrivit reprezentanţilor Centrului de Cultură şi Artă Sălaj, preselecţia şi repetiţiile cu orchestra Secţiei Ansamblul Folcloric “Meseşul” vor avea loc la, sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 9. Concurenţii care au fost premiaţi cu trofeul festivalului în ediţiile precedente, nu mai pot participa.
Se vor acorda trei premii şi trei menţiuni. Astfel, potrivit organizatorilor, valoarea premiului I, respectiv Trofeul “Mândru Cântec Sălăjean”, este de 300 de lei. Pentru locurile II şi III, vor fi acordaţi 200 de lei, respectiv 100 de lei, iar pentru ocupanţii locurilor IV-VI, se vor acorda menţiuni, fiecare în valoare de 50 de lei.

 

Alte articole

Leave a Comment