Maghiarii sălăjeni, aşteptaţi să petreacă de ziua lor

Comunitatea maghiarilor din Sălaj va petrece la finalul acestei săptămâni, cu prilejul „Zilelor Maghiarilor din Sălaj – Festivalul minorităţilor naţionale şi a gastronomiei maghiare”. Manifestarea este organizată de către Asociaţiile „Szilagysag” şi „Szilagy Tarsasag”, în parteneriat cu UDMR Sălaj, Fundația Communitas, Fundaţia Bethlen Gábor, Primăria Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Evenimentele vor debuta joi, 15 septembrie, la ora 18, cu concertul de muzică uşoară al formaţiei “Kaveszunet”, la Casa Municipală de Cultură, pentru ca vineri, 16 septembrie, de la aceeaşi oră, Clădirea Transilvania Zalău să găzduiască spectacolul de muzică şi dansuri populare susţinut de ansamblul folcloric “Maros Muveszegyutters” din Târgu Mureş. Un alt spectacol, de această dată de operetă, este programat sâmbătă, la Clădierea Transilvania, de la ora 18, publicul fiind invitat să îi urmărească pe artiştii “Operett Group Project”.

În ultima zi a manifestării, maghiarii sălăjeni sunt aşteptaţi în parcarea din spatele Primăriei Zalău, de la ora 12, când va avea loc Festivalul minorităţilor naţionale, cu momente de dans popular, activităţi pentru copii, concursul “Bogracsos”, meşteşuguri populare, defilarea de sărbătoarea strugurilor, precum şi concerte de muzică uşoară cu formaţiile “Bobita” şi “Dynamit”. Invitat special al “Zilelor Maghiarilor din Sălaj” este solista Csepregi Eva, din Ungaria.

One Thought to “Maghiarii sălăjeni, aşteptaţi să petreacă de ziua lor”

  1. vasile

    Api, să vă meargă burta la toți !

Leave a Comment