La Şimleu şi Zalău, pios omagiu eroilor neamului românesc

Cunoscuți sau necunoscuți, eroii nu mor niciodată. Joi, 17 mai, de Ziua Eroilor, memoria acestora va fi cinstită în Şimleu Silvaniei şi la Zalău, prin slujbe de pomenire, ceremoniale militare şi depuneri de coroane.

În Zalău, activităţile prilejuite de această importantă zi se vor derula în Cimitirul Eroilor, de la ora 12, unde 100 de copii vor aprinde 100 de lumânări și vor depune 100 de flori la monumentele eroilor. Mai apoi, va avea loc un ceremonial miliar-religios, de pomenire a eroilor neamului, prin care să arătăm recunoştinţă şi preţuire jertfei supreme a eroilor, pentru libertatea, demnitatea şi apărarea patriei noastre strămoşeşti – România. Vor depune jerbe de flori reprezentanții Parlamentului, Prefecturii Sălaj, Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Zalău și Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Filiala Sălaj.

La Şimleu Silvaniei, evenimentele sunt organizate de către Primăria şi Garnizoana din localitate. Slujba religioasa de pomenire va avea loc la Troiţa din faţa Bisericii ortodoxe nr.1, de la ora 12, şi va fi urmată de depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori, program artistic şi defilarea gărzii de onoare.

Leave a Comment