La Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, activitățile cu publicul – suspendate până la încetarea stării de urgență

La Muzeul Județean de Istorie și Artă (MJIA) Zalău, suspendarea activităților cu publicul, respectiv vizitarea spațiilor expoziționale și a activităților culturale, continuă până la încetarea stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020. Potrivit reprezentanților instituției de cultură, munca nu este întreruptă la iar specialiștii muzeului (cercetători științifici, muzeografi, restauratori, conservatori etc.) desfășoară alte activități specifice, cum ar fi: valorificarea informațiilor din cercetările de teren (arheologice, antropologice, etnografice etc.); redactarea unor cărți și/sau articole științifice ce vor fi publicate; întocmirea dosarelor de clasare a pieselor de patrimoniu; procesarea scanărilor fotogrammetrice a pieselor din patrimoniul muzeului; modelarea 3D a unor artefacte arheologice; transcrierea interviurilor realizate în teren, activități de pedagogie muzeală (online) pentru copii etc. Toate aceste activități dar și altele, cum sunt cele de conservare și restaurare a patrimoniului se realizează atât în forma de telemuncă, acolo unde este posibil, cât și în spațiile muzeului, respectând toate măsurile pentru protejarea împotriva infectării cu Covid-19. De asemenea, se lucrează la identificarea și punerea în practică a diverse forme de a aduce în fața publicului rezultatul activității acestora și în această perioadă, cum ar fi expoziții virtuale, vizite virtuale, vizionări online a unor filme documentare, prezentare online sau modelări 3D a patrimoniului etc.

”Așadar #stațiacasă venim noi la voi în această perioadă. Vă pregătim diverse surprize în perioadă următoare, atât pe pagina de Facebook (dați un like paginii https://www.facebook.com/muzeuzalau.ro/ pentru a ne urmări și a fi la curent cu ultimele noutăți) , cât și pe site (http://muzeuzalau.ro ), pagina de Instagram și cea de Youtube a muzeului”, a precizat dr. Corina Bejinariu – manager MJIA Zalău.

Alte articole

2 Thoughts to “La Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, activitățile cu publicul – suspendate până la încetarea stării de urgență”

  1. Anonim

    Nu stiu daca merita sa comentezi (referitor la activitatea desfasurata in aceasta perioada).Timpul trece, noi cu drag muncim.

  2. Anonim

    Timpul trece, leafa o primim, integrală, că deh, suntem bugetari.

Leave a Comment