La Editura „Caiete Silvane” a apărut monografia „Jibou – Arc peste timp”

La Editura „Caiete Silvane” a apărut cartea „Jibou – Arc peste timp”, semnată de Daróczi Mihai Iosif și Daróczi Iosif. Volumul a apărut cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și al Primăriei și Consiliului Local al orașului Jibou. „Cartea domnului profesor Daróczi Iosif şi a fiului său, Daróczi Mihai Iosif, doctor în ştiinţe geografice al Facultăţii de Geografie din Cluj-Napoca, intitulată sugestiv „Jibou – Arc peste timp”, reprezintă o incursiune aprofundată în geografia şi istoria oraşului Jibou. Prin întreaga abordare, autorii se dovedesc a fi nu numai buni cunoscători ai metodologiei de cercetare, fiind dotaţi cu un deosebit simţ analitic şi cu o impresionantă capacitate de sistematizare şi descriere a cadrului geografic şi a elementelor istorice, ci şi cercetători care ştiu să valorifice critic, oportun şi selectiv un bogat material documentar referitor la localitatea Jibou”, a spus Dan Ghiurco, primarul orașului Jibou.

 Cartea scoate la lumină tezaurul istoric, geografic, economic şi cultural al oraşului Jibou

Potrivit autorilor, cartea monografică a oraşului Jibou a fost realizată cu multă dăruire şi costuri materiale, cu ocazia aniversării a 817 ani de la prima atestare documentară. Aceasta are darul de a da locuitorilor săi recunoaşterea pe care o merită şi îndemnul pentru generaţia tânără de a păstra şi duce mai departe comoara lui spirituală. Lucrarea are meritul de a scoate la lumină tezaurul istoric, geografic, economic şi cultural al oraşului Jibou, pentru a da un semnal de redescoperire a trecutului şi de păstrare a identităţii locale.

 

One Thought to “La Editura „Caiete Silvane” a apărut monografia „Jibou – Arc peste timp””

  1. […] La Editura „Caiete Silvane” a apărut cartea „Jibou – Arc peste timp”, semnată de Daróczi Mihai Iosif și Daróczi Iosif. Citeste mai mult […]

Leave a Comment