Istoricul sălăjean Marin Pop lansează volumul “File din istoria satului Derșida”

Cunoscutul istoric Marin Pop, cercetător științific șef secție la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, lansează un nou volum : ”File din istoria satului Derșida”. Această apariție marchează și împlinirea a 670 de ani de la prima atestare documentară a localității. Evenimentul va avea loc duminică – 15 septembrie, începând cu ora 12 în localitatea Derşida, comuna Bobota, fiind organizat de asociația ”Fiii satului”. În cadrul evenimentului de lansare va avea loc şi un spectacol artistic în care vor evolua fii ai satului, interpreți, dar și  și celebri ”dănțăuși” din Derșida. Volumul ”File din istoria satului Derșida” a apărut la Editura ” Porolissum”.

2 Thoughts to “Istoricul sălăjean Marin Pop lansează volumul “File din istoria satului Derșida””

  1. Anonim

    Ce scrie pe coperta IV: „Valorificare turistică”? Monografiile astea umflate, cu limbaj bombastic. Un sat oarecare, nici un trotuar nicăieri, nici o pensiune, pe ulițe căruțe țigănești, o biserică de lemn și-un deal cu așezarea din epoca bronzului unde a fost leagănul omenirii.

  2. Anonim

    de ce nu sunt promovate pe siteul muzeului lucrarile istoricului pop marin? nu au loc de activitatile clanului bejinariu sau de ideologiile neo-comuniste ale lui valer simion cosma!

Leave a Comment