Încep „Zilele Tövishát”, la Cehu Silvaniei

Cea de-a XXI-a ediţie a festivalului cultural „Zilele Tövishát” va avea loc în perioada 19-20 august, la Cehu Silvaniei, în organizarea Asociaţiei Culturale „Tövishát”, a Primăriei Cehu Silvaniei şi a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.
Evenimentul va debuta sâmbătă, la ora 10.30, la Casa Orăşenească din Cehu Silvaniei, cu ceremonia de deschidere, şi va continua cu un simpozion ştiinţific susţinut de către lectorul Sipos Gabor, o expoziţie de pictură şi prezentarea volumului semnat de Beldi Pal Paszlo – „Proprietarii de pământuri se întorc”. Programul manifestărilor mai cuprinde, de la 12.30, o expoziţie de icoane pe sticlă, fotografie şi carte veche, de la 19, un spectacol susţinut de Ujhelyi Kinga, Dargo Gergely, Albert Szilard, Szabo Krisztian, Ferenc Istvan, seara încheindu-se cu o recepţie găzduită de Casa Maghiară din Cehu Silvaniei.
Duminică, de la ora 10.30, va avea loc slujba religioasă la Biserica Reformată şi la Biserica Catolică, urmată, o oră mai târziu, depuneri de coroane. „Zilele Tövishát” se vor încheia cu un concertul de muzică uşoară susţinut de Homonyik Sandor, pe terenul de sport al oraşului.

Alte articole

Leave a Comment