Încep înscrierile pentru Festivalul concurs „Mândru Cântec Sălăjean”

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului-concurs judeţean de interpretare a cântecului popular „Mândru Cântec Sălăjean” va avea loc în data de 17 martie, la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, în sala „Porolissum”. Scopul concursului este acela de a descoperi şi promova tinere talente, de a pune în valoare cântecul popular autentic şi costumul popular din zonele folclorice din judeţul nostru.
Evenimentul se adresează tinerilor interpreţi (amatori) de muzică populară, solişti și instrumentişti. Concurenţii vor fi împărţiţi în două grupe: clasele V – VIII şi IX – XII.
Înscrierile se vor face până în data de 12 martie, pe baza fişei de participare, preselecția urmând să aibe loc la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, în sala „Porolissum”, în data de 15 martie, începând cu ora 17. În cadrul concursului se vor acorda premii în bani şi diplome de participare pentru fiecare concurent, iar marele câștigător va intra în posesia trofeului „Mândru Cântec Sălăjean”.
Laureații acestui festival-concurs au posibilitatea să fie promovați, prin colaborarea și participarea la spectacolele Ansamblului Folcloric „Meseșul” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în condițiile impuse de instituție.
Mai multe informații legate de acest eveniment se pot obține la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj sau telefonic la numărul 0747.052.422, persoana desemnată pentru contact fiind Cristian Moldovan, şef al Secţiei pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

One Thought to “Încep înscrierile pentru Festivalul concurs „Mândru Cântec Sălăjean””

  1. […] Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului-concurs judeţean de interpretare a cântecului popular „Mândru Cântec Sălăjean” va avea loc în data de 17 martie, la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, în sala „Porolissum”. Scopul concursului este acela de a descoperi şi promova tinere talente, de a pune în valoare cântecul popular autentic şi costumul popular din zonele folclorice din judeţul nostru. Evenimentul se adresează tinerilor interpreţi (amatori) de muzică populară, solişti și instrumentişti. Concurenţii vor fi împărţiţi în două grupe: clasele V – VIII şi IX –… Citeste mai mult […]

Leave a Comment