Încă o seară de „Jazz la Centru”

Pianistul Mircea Tiberian şi solista Nadia Trohin vor încânta marţi, 3 aprilie, de la ora 19, publicul zălăuan, în cadrul unui nou eveniment al proiectului „Jazz la Centru”.
Recitalul „La margine de Bucureşti” va avea loc în sala „Dialoguri europene” de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile.

„La margine de Bucureşti” este un proiect realizat de cunoscutul jazzman Mircea Tiberian pe parcursul unui deceniu de experienţe şi decantări stilistice. Artistul propune de această dată asocierea unor genuri în aparenţă foarte îndepartate. Este vorba despre tango-ul românesc interbelic sau chiar de unele cântece „de mahala” ce fuzionează cu modalităţi de expresie specifice jazzului, muzicii clasice sau cabaretului berlinez. Piesele alese pot fi considerate şlagăre ale muzicii uşoare clasice româneşti: „Du-mă acasă, măi tramvai”, „Mână birjar”, „Femeia, eterna poveste”, „Hai coşar coşar”, „La margine de Bucureşti”, „Inimă nu fi de piatră” şi alte câteva asemenea.

Muzica din „La margine de Bucureşti” este documentată prin CD-ul cu acelaşi nume, apărut la casa de discuri Soft Records în anul 2011 şi aflat acum la cea de a doua ediţie.
O menţiune specială pentru cea care interpretează cu vervă şi talent partea vocală a pieselor, Nadia Trohin- o tânără artistă cu evoluţie spectaculoasă pe scena românească a jazzului din ultimii ani.

Leave a Comment