Gala Presei Sălăjene, ediția a XI-a 2017

Sala “Dialoguri europene” a Centrului de Cultură şi Artă Sălaj a găzduit vineri, 8 decembrie 2017, Gala Presei Sălăjene, ajunsă în acest an la ediția a XI-a.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Jurnaliștilor din Județul Sălaj (AJS), organizație afiliată la CNS Cartel Alfa și la Convenția Organizațiilor de Media, în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Sălaj și Primăria Municipiului Zalău. Au fost prezenți, printre jurnaliști, directori de publicații și invitați, Tiberiu Marc – președintele Consiliului Județean Sălaj, Florin Florian – prefectul județului, Ionel Ciunt – primarul municipiului Zalău, Teodor Balajel și Fazakas Nicolae – viceprimari ai municipiului, Doina Cociș – managerul Direcției Județene pentru Cultură Sălaj, Corina Bejinariu – directorul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, reprezentanții Jandarmeriei Sălaj, Inspectoratului de Poliție Sălaj și ai ISU SMURD Sălaj, personalități din viața politică sălăjeană, cadre didactice și alți reprezentanți ai unor instituții din județ.

Amfitrionul evenimentului a fost Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură și Artă Sălaj. Oficialiățile prezente la eveniment au ținut scurte discursuri în care i-au felicitat pe jurnaliști și au subliniat ideea ca publicațiile sălăjene să promoveze pe mai departe un act de presă corect și obiectiv. În cadrul evenimentului au fost oferite câteva premii și distincții publicațiilor sălăjene. Astfel, redacția Magazin Sălăjean a primit din partea organizatorilor un premiu omagial pentru 20 de ani de existență, Hepehupa – premiu omagial pentru 15 ani de existență, Sportul Sălăjean “10+1” ani de existență, Szilágyság – 27 de ani de existență și Sălajul Pur și Simplu de asemenea, un premiu omagial pentru 5 ani de existență.

Prefectul Județului a oferit Premiul de Excelență Asociației Jurnaliștilor din Sălaj, iar primarul Ionel Ciunt a oferit o Diplomă  zvonărașului de serviciu al publicației noastre, pentru “umorul fin și subtilitatea cu care acesta aduce în atenția zălăuanilor întâmplări sau nereguli cotidiene, din municipiul Zalău”. De altfel, aceste două premii simbolice au fost și singurele oferite de oficialitățile județului în cadrul acestei Gale.

Au fost lansate în cadrul evenimentului “Anuarul Presei Sălăjene 2017”, un volum devenit tradiție în cadrul acestor gale, apărut cu sprijinul CJ Sălaj şi editat de AJS, precum şi volumul cu numărul opt din seria “Descoperim Sălajul”, apărut la editura Caiete Silvane, în colecția “Magazin Sălăjean”. Reprezentanții unor partide politice au ținut, de asemenea, scurte discursuri, iar reprezentanții PNL Sălaj au oferit ziariștilor câte un suvenir – un set de instrumente de scris realizat în Zalău.

Invitații au putut admira în cadrul Galei o diaporamă intitulată sugestiv „Emoție de Toamnă”, un colaj fotografic sonorizat în care au fost expuse câteva fotografii având ca tematică frumusețile și culorile toamnei, cadre realizate de jurnalistul Sebastian Olaru în diverse locuri din județele Sălaj și Cluj. Invitații au mai admirat și o expoziţie de cămăşi tradiţionale a Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Zalău. Recitalul corului “Predania” al Liceului Ortodox “Sfântul Nicolae” Zalău, dirijor prof. Florin Lazăr, precum și frumoasele dansuri populare ale Grupului folcloric din Surduc au adus la Gala Presei un crâmpei din magia Sărbătorilor, prin cântecele interpretate de tinerii muzicieni.
Sponsorii ediției din acest an au fost Michelin, TenarisSilcotub, Sarmis şi Sandana, cu sprijinul UJS Cartel Alfa filiala Sălaj și Sindicatul „Metalurgistul” Zalău.

Parteneri media au fost Sălăjeanul, Sălăjeanul TV, Ztv.ro, Sportul Sălăjean, Szilágyság, Hepehupa, Caiete Silvane, Radio Transilvania Zalău, Sălajul Pur și Simplu, Gazetarul, Radio România Actualități și Agerpres și cotidianul Magazin Sălăjean.

   

     

Emoție de Toamnă diaporamă realizată de Sebastian Olaru, prezentată în cadrul Galei Presei Sălăjene 2017

 

Alte articole

Leave a Comment