Festivalul Primavara poeziei – eveniment cultural european

Sala arhiplina la Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau vineri. La a saptea editie a Festivalului Primavara poeziei. Unul dintre putinele evenimente culturale organizate in Salaj care demonstreaza, an de an, ca intre romani si maghiari chiar pot sa existe comunicare(a), intelegere(a), prietenie(a), colaborare(a). Sub semnul, magnific, al Poeziei.

Desfasurator

Recital, in limbile romana, maghiara si germana, din creatiile poetilor B. Simon Gyorgy, Borondi Lajos, Cristian Contras, Fazakas Laszlo, Simone Gyorfi (care a realizat si traducerea versurilor prezentate de poetii enumerati, si din romana in maghiara, si din maghiara in romana), Viorel Muresan, Gujas Marta, Iulia Drugas, Ioan Ciocian, Daniel Hoblea, Ion Pitoiu-Dragomir, Fux Wolfang Werner, Simonfy Jozsef, Ioan Ardelean, Kiss Lehel, Viorel Tautan, Balint Tibor, Parlaghi Krisztina, Diana Olah, Gulch Csaba, Marcel Lucaciu, Muller Dezso. 22 de poeti din Ungaria si Romania. Diploma de onoare inmanata de primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, directorului din Ministerul Culturii si Patrimoniului de la Budapesta si redactor-sef al revistei Versmondo din Ungaria, Kiss Laszlo, unul dintre sustinatorii ferventi ai colaborarii poetilor romani si maghiari. Expozitie de sculptura mica din creatia artistilor Sepsi Jozsef (Zalau) si Adrian Popescu (Sibiu), prezentata de criticul Szabo Attila. Dezbaterile Caiete Silvane – Poezia – punte de legatura intre natiuni. Iata principalele ingrediente, alaturi de traditionalul concurs de recitari, ale celei de a saptea editii a Festivalului Primavara poeziei, care a avut loc vineri si sambata, la Zalau, in organizarea Consiliului Judetean si Centrului Culturii Traditionale, cu sprijinul Asociatiei Pro Zilah, a revistelor de cultura Hepehupa si Caiete Silvane si a Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau.

Declaratii la Dezbaterile Caiete Silvane

Iata cateva dintre declaratiile facute la Dezbaterea Caiete Silvane, care a avut ca tema Poezia – punte de legatura intre natiuni:

Leave a Comment