Expoziţie nouă, la Muzeul Holocaustului din Şimleu

Noua expoziţie a Muzeului Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord va fi inaugurată marţi, 11 septembrie, la Şimleu Silvaniei.
După cum ne-a declarat directorul instituţiei, Daniel Stejeran, expozia cuprinde o serie de panouri informative, monitoare digitale şi televizoare pe care vor rula diverse informaţii, videoclipuri şi complilaţii legate de tematica Holocaustului. „De marţi, Muzeul va găzdui o nouă expoziţie, complet refăcută, interactivă, espre probalematica Holocaustului, adresată în special celor care vor să afle mai multe despre acest subiect, dar şi elevilor care vor primi educaţia necesară în acest sens, aşa cum s-a întâmplat şi în cei 13 ani de activitate de până acum”, a precizat Stejeran.

Potrivit acestuia, la eveniment va fi prezentă şi o invitată in Argentina – Marina Belaustegui Keller, al cărei bunic evreu s-a născut în oraşul de sub Măgura.
Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord a fost înfiinţat în 2005, în Sinagoga din Şimleu Silvaniei, cu sprijinul „Asociaţiei Memoriale Hebraica” din Nuşfalău, Jewish Architectural Heritage Foundation.

Leave a Comment