Expoziţie cu fotografii artistice de la Complexul Arheologic „Porolissum”

Fotografiile realizate de către cei şapte absolvenţi ai cursului „Euro Foto Art”, derulat în urmă cu o lună în judeţul Sălaj, vor fi expuse în perioada următoare, la Zalău.
Expoziţia intitulată „Porolissum”, ce reuneşte peste 100 de fotografii artistice semnate de către Bálint Tibor, Margin Iulian, Nichilciuc Robert, Olaru Ecaterina, Simișnean Amalia, Stoica Corina și Süle Dávid, va fi vernisată sâmbătă, 19 august, la ora 17, cu prilejul festivităţii de închidere a primului curs de tehnică și artă fotografică organizat la Zalău. La eveniment sunt invitaţi toti iubitorii de fotografie.
Cursul a fost derulat de către Asociația „Euro Foto Art”, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, fiind condus de reputatul artist fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale. „După  însuşirea noţiunilor generale, despre istoria fotografiei, despre elemente de foto-compoziţie şi cele legate de aparatele de fotografiat clasice şi digitale, cursanţii au participat cu aparate de fotografiat la o deplasare de creaţie în Complexul Arheologic ”Porolissum”. În cadrul cursului participanții au putut să însușească noţiunile legate de procesul negativ şi pozitiv color, despre diapozitive alb-negru şi color, cât şi despre creaţiile multimedia, precum să participe și la diferite dezbateri ale esteticii şi creaţiei fotografice. Cursanţii au avut posibilitatea de a participa activ la mai multe jurizări ale unor colecţii de fotografii artistice naționale și internaționale”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către Daniel Săuca managerul CCAJ Sălaj și redactor-șef al revistei ”Caiete Silvane”. Lucrările expuse vor fi prezentate de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, care va înmâna absolvenților, după susținerea examenului test-grilă de verificare a cunoştinţelor, certificatele de absolvire a cursului. Momentele muzicale vor fi susținute de artistul de violă Thurzó Sándor József membru de onoare al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”.

Expoziția de artă fotografică „Porolissum 2017”, organizată sub patronajul Consiliului Județean Sălaj va rămâne la dispoziția publicului timp de o lună, în zilele de lucru între orele 9-19, la care accesul este gratuit.

Potrivit sursei citate, în 12 august, cursanții au avut posibilitatea de a participa, cu sprijinul CCAJ Sălaj, la maratonul fotografic internațional, organizat în Oradea de Asociația Internațională ”Euro Foto Art”. Cu această ocazie au vizitat sediul Asociației din Cetatea Medievală Oradea, Galeria de Studio ”Ștefan Vilidár István”, respectiv laboratorul analog din Cetate, în care au avut posibilitatea să vadă în realitate procesul de mărire și developare ale fotografiilor alb-negru. De asemenea, au participat în unica galerie permanentă de artă fotografică din România – Galeria „Euro Foto Art”, la vernisajul expoziției membrilor Grupului Fotografilor din Târgoviște. O supriză specială pregătită cursanțilori din Zalău l-a constituit vernisarea expoziției de fotografie „Porolissum 2017” în Turnul Primăriei Municipiului Oradea, unde a fost prezentată o selecție de 24 de fotografii alb-negru și color realizate cu ocazia deplasării de creație efectuate în cadrul cursului.

Alte articole

Leave a Comment