Expoziţia „Dealul Melcilor”, primul eveniment al Muza Fest 2017

Festivalul artelor „Muza Fest”, organizat în această toamnă de către Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, va debuta cu o expoziţie de arte plastice realizată din lucrările artiştilor prezenţi la Simpozionul de creaţie artistică de la Stana, eveniment susţinut în vara aceasta de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.
„Muza Fest” se află la a opta ediţie şi cuprinde trei expoziţii de artă plastică, două de fotografie artistică, programe muzicale de tip jazzistic, precum şi muzică de cameră, respectiv un concert de orgă – programe culturale care vor fi oferite publicului pe durata lunilor septembrie, octombrie și noiembrie.
Expoziţia intitulată „Dealul Melcilor” (toponimie locală), primul eveniment al festivalului, va fi susţinut la Galeria Minerva din Cluj-Napoca şi va prezenta produsul artistic al celor 15 artişti plastici reuniţi la simpozionul de creaţie de la Stana, o suită de lucrări de pictură, grafică, instalaţie precum şi lucrări foto şi video realizate la Stana. Evenimentul este oferit de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău pentru programul de artă plastică din cadrul MUZA FEST, şi este coordonat de curatorul muzeolog Szabó Attila, şeful secţiei de artă al Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, iniţiatorul proiectului artistic de la Stana. „Am încercat anul trecut să debutăm cu un simpozion de creaţie artistică în judeţul Sălaj care a avut succes, rezultatul simpozionului fiind prezentat la Galeria Minerva din Cluj-Napoca în faţa colegilor de breaslă şi un public numeros. Aşadar, cred că este justificată continuarea proiectului cu atât mai mult cu cât astfel reuşim să dezvoltăm patrimoniul cultural de artă al muzeului din Zalău prin donaţiile artiştilor invitaţi, respectiv creştem vizibilitatea instituţiei noastre şi a produsului artistic sălăjean în afara judeţului nostru. În acest sens, acest an am avut mai mulţi invitaţi şi din străinătate. Expoziţia va putea fi vizitată şi la Zalău în cursul lunilor de iarnă” – a precizat organizatorul Szabó Attila.
Vernisajul expoziţiei din Cluj va avea loc pe data de 4 septembrie la ora 18,00 la Galeria Minerva, str. Napoca nr. 16, etajul 1.

Alte articole

Leave a Comment