Direcţia pentru Cultură, rebotezată

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Sălaj şi-a simplificat denumirea, devenind Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sălaj. Modificarea sintagmei survine ca urmare a reorganizării Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi înfiinţarea Ministerului Culturii. Cel mai probabil, acest lucru va presupune şi organizarea unui concurs pentru şefia “noii” instituţii, concurs la care directorul Doina Cociş susţine că va participa cu siguranţă.

Alte articole

7 Thoughts to “Direcţia pentru Cultură, rebotezată”

 1. Cristi

  La Cultura, un inginer metalurgist

  Un alt exemplu de politizare, dar si nepotism in institutiile locale din Salaj il reprezinta numirea la Directia de Cultura a Doinei Cocis. Aceasta a fost pusa in functie, la propunerea primarului din Simleul Silvaniei, Septimiu Turcas, nu pentru calitatile sale profesionale, ci pentru ca era…verisoara lui. Numirea acesteia la Cultura a provocat un adevarat scandal pe plan local, fiind acuzata ca nu are nici pregatirea profesionala si nici calitatea morala sa detina aceasta pozitie. Fostul director al Directiei Cultura, Ileana Petrean Pausan, intr-o scrisoare adresata in 2009, ministrului Culturii din acea perioada, Theodor Paleologu, sustine ca nu este normal ca in directia de cultura sa fie numita o inginera care a absolvit Facultatea de Metalurgie. De asemenea, fostul director aminteste faptul ca Doina Coicis a primit numeroase sanctiuni disciplinare si administrative de cand lucreaza la aceasta directie: o sanctiune administrativa definitiva prin instanta, pentru ca a sustras documente oficiale, dar si pentru fals in declaratii privind regimul incompatibilitatilor functionarului public. Ileana Pausan a mai mentionat in scrisoarea trimisa lui Paleologu faptul ca Doinei Cocis i s-a pus poprire pe salariu pentru ca, in calitate de administrator al unei firme, nu si-a achitat datoriile la stat.

 2. ion

  Te doare rau ca nu ai prins tu acest ciolan, nu-i asa? Incerci acum cu disperare, ai recapitulat de zor in acesti ani tot ce s-a intamplat la DJC.Te mai ocupi si de altceva sau cu alte institutii ? Dupa cum scrii , esti bine infiltrat la Directie si stai ca un las sau ca o lasa si ataci pe la spate.Nu vei ajunge niciodata nici macar director la o biata institutie de cultura dupa cum iti afisezi nemernicia sau nimicnicia.Dar asta si meriti…

 3. Mirean

  VAAAAAI!!!… ,,Studiile de specialitate,, ori pur si simplu studiile de orice fel si nivel, nu fac OM pe nimeni. Nici nu ,,vindeca,, resentimente. O fi n-o fi d-na Cocis verisoara nu stiu cui… probabil, dar a fost si a ramas OM. Ceea ce, mai ales in zilele noatre, este cel mai de apreciat lucru. Si incomod pt. ,,ne-OAMENII,, care se bizuie doar pe sustineri politice, pupincurism si sforarii. Sa infrunti cumsecadenia si modestia, nu e chiar de colo…Linistiti-va!… Sunt un pensionar care se mai uita peste ,,actualitatea salajeana,, si o cunoaste de foarte multi ani.De aceea, cand dai peste un OM intr-o astefel de institutie, mai ca-ti vine sa nu crezi! Habar n-aveti ce orgolii, ce,,razboaie,, de suprematie se duc…Asa ca PACE LOR, ,,intelectualilor,,.

 4. prefect

  Ihi! Da Ileana Petrean, a cui nepoata este?
  Nu ca n-ar avea calitati, da pana la urma oricine, oriunde, oricand poate fi contestat… Oricum, mai onorabila metalurgia decat… filosofia la academia de trista amintire ,,Stefan Gheorghiu,,, pt. care nu era necesar decat sa fii membru si politruc. A, si sa ai un unchi cu functie babana in PCR. Lasati-ne….

 5. Anonim

  Cine este director la Cultura, este in regula dar cine a dat o gramada de bani pentru reabilitarea constructiei si a trotuarului din fata cladirii acestei institutii,de ce nu este luat la rost? Ati vazut cum sunt puse dalele , in momentul in care calci pe unele se ridica sau iese apa de sub ele!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Anonim

  Pentru dl.Cristi…… adica Vali, Ileana sau alti oameni ca voi! Nu v-ati plictisit de aceleasi comentarii? Deja sunteti penibili! Faptul ca nu v-ati putut depasi conditia inseamna foarte mult. FRUSTRARE se numeste…. si RAUTATE!

 7. Io_nul

  D-na Mirean („pensionara”) este o admiratoare de-a directoarei Cocis, precum Udrea o admiratoare de-a Udrei! Nu v-ati prins?
  De acord ca e bine sa dai si peste un OM intr-o asemenea institutie de cultura, dar in cazul de fata ea e o VULPE, nu un OM!!!

Leave a Comment