Dinu Iancu Sălăjeanu, pe scena Operei Naţionale într-un spectacol celebru

Cunoscut publicului larg ca interpret de muzică populară, Dinu Iancu Sălăjeanu a reuşit să cucerească inimile spectatorilor şi dintr-o altă postură: cea de solist de operă.
Îndrăgitul interpret a urcat, recent, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, în opera „Aida”, de Giuseppe Verdi, în rolul regelui. Regia spectacolului a purtat semnătura lui Plamen Kartalov, scenografia a fost realizată de către Viorica Petrovici, iar coregrafia, de către Francisc Valkay. La pupitrul dirijoral s-a aflat maestrul Iurie Florea.

Pentru Dinu Iancu Sălăjeanu, nu este prima apariţie de acest fel, în luna februarie el acceptând invitația Operei Române Craiova de a face parte din distribuția spectacolului „Bărbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini, interpretând rolul Don Basilio. „Muzica de operă este o pasiune pentru mine, de aceea am fi făcut Facultatea de Muzică. A venit vremea să fiu mai matur în voce şi să am timpul necesar pentru a aborda şi acest gen muzical”, ne-a declarat artistul, care a bifat, astfel, prima apariţie pe scena Operei Române în calitate de interpret de muzică clasică.

Alte articole

Leave a Comment