Daniel Săuca, noul preşedinte al Asociaţiei Scriitorilor din Judeţul Sălaj

În urma retragerii scriitorului Viorel Tăutan din funcția de președinte și a lui Alice Valeria Micu din funcția de secretar, Adunarea Generală a Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj (AS-SJ) a ales, în unanimitate, un nou consiliu director al asociației. Această structură este formată din Daniel Săuca (președinte), Daniel Hoblea (secretar), Carmen Ardelean și Imelda Chința (membri).
„În continuare, AS-SJ va milita pentru sprijinirea scriitorilor din județul Sălaj (editarea și tipărirea de cărți, lansări, lecturi publice ș.a.), va promova și va proteja drepturile și interesele scriitorilor membri în relațiile cu autoritățile, propunându-și totodată o colaborare cât mai bună cu toate instituțiile administrației publice din județ, Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria Zalău, cu Cenaclul literar „Silvania” și Casa de Cultură a Sindicatelor, cu toate instituțiile de cultură județene, cu instituții și organizații similare din țară și din străinătate.”, susţin reprezentanţii Asociaţiei.
Membrii AS-SJ sunt următorii: Carmen Ardelean (membru și în Consiliul Director); Maria – Patricia Birtocean; Alice Valeria Micu; Imelda Chința (membru și în Consiliul Director); Elena – Mirela Chiș; Carmen Ciumărnean; Cristian Contraș, Paula Cotoi; Alexandra Cristea; Grigore Croitoru; Maria Croitoru; Elisabeta Györfi; Györfi-Deák György; Daniel Hoblea (secretar); Dina Horvath; Florin Horvath; Marcel Lucaciu; Flavius Lucăcel; Viorica Mureșan; Ioan Maria Oros; Ion Pițoiu – Dragomir; Lavinia Sabou; Teodor Sărăcuț – Comănescu; Daniel Săuca (președinte); Doina Ira – Tăutan; Viorel Tăutan.

Alte articole

2 Thoughts to “Daniel Săuca, noul preşedinte al Asociaţiei Scriitorilor din Judeţul Sălaj”

 1. Criza crunta

  Mare criza de presedinti o fo daca l-ati ales pe Saucatul
  O fo ca si cand l-o ales pe Johann…..
  A alege inseamna a opta pentru una din doua sau mai multe variante,dar cand nu ai de unde alege,numesti,asa ca,reveniti!
  A fost numit!
  Ca bunaoara Contras,Ciumarnean,Horvat,Lucacel,Hoblea si Pitzoiu,ar fi fost mai buni si opera ii recomanda mai mult pentru titula sefiei decat pe pruncu’ asta a lu’ Sauca…..
  Noroc ca nu sunt membru scriitor,ca nu m-as lasa condus de asta!

 2. Prof. Marin STEFAN

  O fi „criza cruntă”, dar eu nu cred că Daniel Săuca „A FOST NUMIT” în funcţia de preşedinte al Asociaţiei scriitorilor sălăjeni, de cineva din afara acesteia! Articolul spune, cu subiect şi predicat, că Adunarea Generală a asociaţiei l-a ales în unanimitate!!! Domnul Viorel Tăutan s-a retras din această funcţie, iar ceilalţi domni, „citaţi” de Criza cruntă, au fost prezenţi şi se regăsesc în „configuraţia” asociaţiei (aşa cum se vede, negru pe alb, în articol). În plus, parafrazând vorbele lui Mario Vargas Llosa – scriitor peruvian de limbă spaniolă („Un scriitor nu-şi alege temele, temele îl aleg pe el”), e clară opţiunea/decizia Adunării Generale. Argumentul? Este unul edificator, dacă privim cum trebuie CV-ul domnului Daniel Săuca. De aceea, părerea mea, nu trebuie să privim nedrept lucrurile. Şi, în acest context, până ce „va veni o vreme când scriitorul POATE fi înlocuit de rutina condeiului său” (Nicolae Iorga) e o cale lungă, lungă de tot…S-auzim de bine! Marin ŞTEFAN

Leave a Comment