Conferinţă pe tema unui secol de carte românească

La final de An Centenar, ca o încununare a tuturor activităților, evenimentelor și manifestărilor dedicate evenimentului istoric de la 1 Decembrie 1918, Biblioteca Județeană „I.S.Bădescu” – Sălaj în invită pe cei interesaţi la Conferinţa Naţională „Centenarul Marii Uniri. Un Secol de Carte Românească”.

Evenimentul va avea loc în 14 decembrie, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, orașul în care a funcționat prima bibliotecă publică din România, şi își propune să aducă în prim-plan rolul cărții și al bibliotecilor de-a lungul ultimei sute de ani. Prelegerile vor fi susținute de personalități din domeniile culturii scrise, care își propun să aducă în fața comunității profesionale a bibliotecarilor informații interesante și inedite: „Marea Unire în cărțile și documentele vremii” – dr. Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș, „Centenarul Marii Uniri. Bilanțul unui veac de istorie” – dr. Cosmin Popa, cercetător științific principal la Institutul de istorie Nicolae Iorga din București, „Cartea, un instrument al libertății. Povestea literaturii române în 100 de ani” – Ion Bogdan Lefter, poet, eseist, critic și istoric literar.
Proiectul este finanțat de către Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul acestuia instituția județeană primind și o donație consistentă de carte valoroasă, din partea Editurii Litera, cu finanțarea Ministerului.

Leave a Comment