Centrul de Cultură și Artă continuă proiectul „Danțuri de-nvățat”

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj anunță continuarea proiectului cultural „Danțuri de-nvățat”, derulat în parteneriat cu Asociația Atelierul de Joc Popular și Asociația Sinaptica.

După cum a explicat Daniel Săuca, managerul instituţiei de cultură precizate, proiectul cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național propune o modalitate specială de cunoaștere si promovare a folclorului coregrafic din județul Sălaj, prin realizarea unei hărți digitale, care va cuprinde secvențe reprezentative din diferitele dansuri tradiționale uzuale pentru microzonele etnografice ale Sălajului. „Danțuri de-nvățat” a ajuns într-o nouă etapă importantă.

Proiectul se află în plin proces de înregistrare video a elementelor de bază ale peste 30 de dansuri tradiționale sălăjene. Înregistrările audio-vizuale urmăresc să acopere dansurile din principalele subzone etno-folclorice ale Sălajului: Valea Agrijului, Valea Barcăului, Valea Crasnei, zona Tövishát, zona De sub Codru, Valea Almașului, Valea Someșului, precum și din principalele comunități etnoculturale. Autenticitatea și reprezentativitatea pentru o anumită comunitate au stat la baza selectării dansurilor. În realizarea înregistrărilor sunt implicați 20 de interpreți de dansuri populare din Sălaj.

După editarea înregistrărilor audio-video, colecția de dansuri va fi inclusă în platforma de comunicare și în pagina web, dedicate dansurilor tradiționale din județul Sălaj.

One Thought to “Centrul de Cultură și Artă continuă proiectul „Danțuri de-nvățat””

  1. […] Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj anunță continuarea proiectului cultural „Danțuri de-nvățat”, derulat în parteneria Citeste mai mult […]

Leave a Comment