Carte interactivă despre viața lui Iuliu Maniu, la Muzeul Județean

O carte interactivă dedicată vieţii şi activităţii marelui om politic Iuliu Maniu a fost lansată joi, 27 septembrie, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă al judeţean Sălaj, ca un preambul a Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Intitulată „Iuliu Maniu, povestea unui destin de excepție”, cartea cuprinde 30 de pagini cu texte, imagini, animaţii şi sunet cu cele mai relevante date biografice şi elemente de destin socio-politic marcant al personalităţii celui supranumit Sfinxul de la Bădăcin.

„De regulă, suntem obişnuiţi ca prin carte să înţelegem acel suport de hârtie cu coperte, în care avem texte şi imagini referitoare la diferite subiecte. Pentru că ne preocupă foarte mult ideea de a aduce tinerii către Muzeu, de a-i provoca să descopere istoria locală, regională şi naţională în diferite feluri şi prin intermediul diferitor soluţii, ne-am gândit ca în Anul Centenar să venim cu un alt proiect interesant. Este vorba despre o soluţie multi-media, o carte interactivă ce poate fi răsfoită virtual în Sala Personalităţilor județului din cadrul Muzeului Judeţean”, a explicat, la inaugurare, Corina Bejinariu, directorul MJIA Zalău.

Alte articole

One Thought to “Carte interactivă despre viața lui Iuliu Maniu, la Muzeul Județean”

  1. Anonim

    pe cand o carte despre Valer Cosma? candidat unic la un concurs al Muzeul, care trebuie felicitat ca nu a terminat pe locul 2?

Leave a Comment