Artele plastice, muzica şi filmul se întâlnesc la “Muza Fest 2016”

Iubitorii de artă sunt invitaţi la o nouă ediţie a „Muza Fest”, eveniment programat pentru intervalul 7 octombrie-11 noiembrie.

În acest an, organizatorii propun publicului sălăjean o serie de evenimente artistice, printre care patru expoziţii de arte plastice, două evenimente muzicale din domeniul muzicii clasice şi un concert de jazz.

Programul manifestării cuprinde şi în acest an o lansare de carte, iar ca element de noutate, o expoziţie din domeniul artelor populare contemporane.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, în secţiunea de arte vizuale se vor prezenta două grupări de artişti cu operele realizate la cele două simpozioane de creaţie vizuală susţinute acest an în judeţul Sălaj, respectiv Expoziţia Simpozionului de arte vizuale “Arta în grădină” de la Jibou, precum şi expoziţia participanţilor la Simpozionul de creaţie artistic-plastică de la Stana, cei din urmă prezentându-se la galeria Casa Minerva din Cluj-Napoca. Cele două expoziţii personale sunt semnate de Felicia Andra Predescu, membră a grupului de artişti invitaţi acest an la simpozionul de la Jibou şi de Keresztes József, grafician din Zalău.

Muzica clasică va deschide festivalul cu un concert de orgă de la Biserica Reformată din Dumbrava, cu recitalul susţinut de organistul braşovean Paul Cristian, iar muzica de cameră va fi prezentă prin formaţia Concerto Spiralis.

Secţiunea de Jazz propune în acest an un concert de excepţie a muzicienilor din SUA, membri ai quartetului muzicianului român Lucian Ban: Abraham Burton, John Hébert, Eric McPherson, care vor performa cu proiectul “Elevation”, la Sala Transilvania a Primăriei municipiului Zalău.

Cinemateca, reluată după câţiva ani, va oferi în acest an Zilele filmului rus şi două proiecţii de filme româneşti contemporane în regia lui Nicolae Mărgineanu (“Binecuvântată fii închisoare!”, şi “Poarta Albă”).

Lansarea cărţii “Colecţii şi colecţionari”, ediţia 2016, volum al Asociaţiei Colecţionarilor din Judeţul Sălaj, va avea loc la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

Expoziţia de artă populară contemporană cu tematica “Meşteri şi discipoli în familie” va prezenta obiecte realizate de către membrii Asociaţiei Artiştilor Populari din judeţul Hajdu-Bihar, Ungaria, şi va putea fi admirată în Sala “Dialoguri Europene” a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

La toate evenimentele festivalului de artă “Muza Fest” 2016, accesul este gratuit, acestea urmând să aibă loc în sălile de concert şi de expoziţii ale Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, organizator exclusiv al ediţiei din acest an, Sala Transilvania a Primăriei Zalău, Biserica Reformată din Dumbrava (la concertul de orgă), precum şi Casa Minerva din Cluj.

Leave a Comment