Ansamblul „Mugur Mugurel” – premiul I la Festivalul „Joc și cânt la Breaza”

Ansamblul „Mugur Mugurel” al Școlii Populare de Arte și Meserii, aparținând Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, a câștigat mai multe premii la ediția a VII-a a Festivalului-Concurs Național de Folclor „Joc și cânt la Breaza – Tradiția, punte de legătură între trecut și viitor”.

Festivalul, realizat cu scopul de a descoperi, de a promova și orienta copiii, tinerii cu potențial artistic și de a valorifica obiceiurile și tradițiile populare, laice și religioase pentru a fi transmise generațiilor actuale și viitoare, a avut loc la finalul săptămânii trecute în organizarea Primăriei Breaza, Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Breaza, Ministerului Educației Naționale și Inspectoratului Școlar Județean Prahova. Ansamblul „Mugur Mugurel”, condus de Anghel și Doina Dușcaș, a obținut premiul I la festival – secțiunea dansuri tradiționale românești.

Tot premiul I a fost obținut de solista vocală Sonia Alexia Dragoș – 12 ani, la secțiunea de cântec popular. Premiul al doilea, la aceeași secțiune, a fost obținut de solistul vocal Darius Marian Barbur – 14 ani și solista Ariana Daria Botiș – 15 ani.

Leave a Comment